Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Махат паважа по ул. „Лев Толстой“, проектират реновирането на ул. „Г. Странски“ в „Източен“
Градът Пловдив

Махат паважа по ул. „Лев Толстой“, проектират реновирането на ул. „Г. Странски“ в „Източен“

Първа копка на проекта в кв. "Гладно поле"
Първа копка на проекта в кв. "Гладно поле", снимка: plovdiv-press

Мария МОРУНОВА

„Паважът по ул. „Лев Толстой“ ще бъде премахнат, улицата ще се преасфалтира. Ще бъдат реновирани и други пътни отсечки по оперативна програма „Региони в растеж“, така че за район „Източен“ този проект е много важен, както и за целия град. Паралелно Пловдив ще получи дарение от Министерството на отбраната имот, за който от районната администрация е възложено да се изготви технически проект за реновирането на улицата около имота – ул. „Георги Странски“. Това заяви районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов, в чийто район се даде старт на обновяването на няколко улици в кв. „Гладно поле“.

В официалната първа копка участваха и кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Райчев и председателят на Общинския съвет Александър Държиков. Те пожелаха строителите да спазят сроковете си, а градоначалникът припомни, че по „Региони в растеж“ се изграждат също социални жилища, очаква се скоро стартът и на проекта за Небет тепе.

„Сроковете ще бъдат спазени. Но и когато вие правите ремонт в някоя стая у вас, не минавате през тази стая, заобикаляте я и се карате на работниците. Така и тук, но е за добро“, обясни Димитров за сроковете за изпълнение на проекта в кв. „Гладно поле“.

„Непрекъснато разговаряме с ръководителите на проекта, настояваме за гъвкава организация на движението“, допълни районният кмет Иван Стоянов.

По повод друг важен въпрос за града – пробива под Централна гара, кметът Димитров заяви, че всички дейности са в полето на НКЖИ. „Важното е, че искахме и запазихме пътната връзка, проектира се мост“, допълни Зико.

Още

От общината апелират за търпение при ремонтите на „Гладно поле“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...