Quantcast
Новини Пловдив » Важно » От общината апелират за търпение при ремонтите на „Гладно поле“
Важно Градът Община Транспорт

От общината апелират за търпение при ремонтите на „Гладно поле“

Ще има напълно затворени улици при ремонта на "Гладно поле".
Ще има напълно затворени улици при ремонта на "Гладно поле".

Мария МОРУНОВА

Започват ремонти за близо 12 млн. лв. в Пловдив. Ще бъдат рехабилитирани 3 пътни отсечки – бул. „Санкт Петербург“, „Лев Толстой“ и „Богомил“.

„Ще се работи успоредно и по трите позиции. Апелираме за търпение, но ще затваряме напълно улиците“, заяви зам.-кметът Пламен Райчев.

Той допълни, че финансирането на проекта е по оперативна програма „Региони в растеж“, като 9 264 652 лв. е безвъзмездната финансова помощ, а собственият принос на Община Пловдив е близо 2 622 000 лв. Срокът за изпълнение общо е 30 месеца.

„Бул. „Санкт Петербург“ ще е затворен напълно при фрезоването и преасфалтирането. Ул. „Богомил“ ще започне малко по-късно да се работи, защото чакаме чугунени водопроводни тръби Ф300 от Франция. Срокът е 2-3 месеца, когато дойдат, ще започне и ремонтът“, обясни ръководителят на проекта Атанас Чилингиров.

Първата позиция – бул. „Санкт Петербург“  – северното платно  – в участъка от ул. „Богомил“ до бул. „Освобождение“, ще струва 3 200 000 лв., а срокът му за изпълнение само на него е 180 работни дни.

Втората позиция по проекта е ул. „Лев Толстой“ в отсечката от  ул. „Ген. Радко Димитриев“ до ул. „Богомил“, за която ще се платят 1 700 000 лв., а срокът на изпълнение е 120 работни дни.

Третата – ул. „Богомил“ в участъка от  ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Генерал Радко Димитриев“ в участъка от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“, където ще се работи 177 дни, а цената на рехабилитацията е 6 370 000 лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...