Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Асен Василев: Завел съм иск в съда срещу Тошко Йорданов
България Важно Политика

Асен Василев: Завел съм иск в съда срещу Тошко Йорданов

Асен Василев
Асен Василев

„Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там.“ Това заяви бившият финансов министър и част от политическия проект „Продължаваме промяната“ Асен Василев в ефира на Нова телевизия, след като стана ясно, че в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори президетски мандат, влизат и хора от „Продължаваме промената“.

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас“, допълни той и отново заяви, че представители на съвместния му проект с Кирил Петков влизат в инициативния комитет.

Асен Василев описа и какви са очакванията на „Продължаваме промяната“ на предстоящия парламентарен вот. „Нашата цел за парламентарните избори е победата“, коментира той.

По думите му новият политически проект е отворен за разговори с другите партии, дори с ИТН. „Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ“ и да направим нещо смислено за България“, обясни той и допълни, че към момента „Продължаваме промяната“ води разговори с още малки партии, които искат да ги подкрепят. Ако те завършат успешно, партиите ще бъдат присъединени към коалицията.

„С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме, е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура“, каза още бившият финансов министър.

„Вземаме предложението на „Демократична България“ за съдебната реформа и го вкарваме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е“, обясни Василев.

Още

Манолова: Подписваме споразумение с ДБ и ПП другата седмица

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...