Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Манолова: Подписваме споразумение с ДБ и ПП другата седмица
България Важно Политика

Манолова: Подписваме споразумение с ДБ и ПП другата седмица

Мария Капон и Мая Манолова

„През следващата седмица ще подпишем споразумение между трите формации – „Изправи се, БГ! Ние идваме!“, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, но без ГЕРБ и ДПС. Не вярваме в тезата за добрия ГЕРБ и доброто ДПС. Ако те се намесят, без нас.“ Това заяви Мая Манолова от „Изправи се, БГ! Ние идваме“ и допълни, че е честно спрямо хората да знаят, че гласуват за промяната през три формации.

„Подписването на споразумение, което да влезе в следващата управленска програма, е гаранция за хората, че ще се случи заложеното в предизборните програми. В това споразумение „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ ще настояваме за подкрепа за хората в условията на инфлация и драстичен скок на цените на ток, парно и вода“, допълни тя.

„Искаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и бездействието спрямо увеличението на цената на тока за бизнеса“, коментира още Манолова, като припомни, че на 10 септември парламентът прие актуализацията на бюджета,  с която осигури 440 млн. лв. за бизнеса. „Две седмици по-късно нищо от тези пари не е стигнало до бизнеса и това създава проблеми, заедно с високата цена на тока“, допълни тя.

От „Изправи се, БГ!“ настояват Министерският съвет незабавно да приеме постановление, така че фирмите да са спокойно в условията на ковид.

Тя поясни, че при 20% увеличение на цената на тока за домакинствата, компенсацията ще струва на бюджета 30 млн. лв., а при 10% увеличение на цената на парното – 10 млн. лв. Ще настояваме държавата да поеме и увеличението на цената на водата с 30% от 1 януари 2021 г., каза Манолова.

Още

Манолова поиска оставката на КЕВР
Манолова: С новия проект мнозинството на промяната ще е по-силно и по-устойчиво

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...