Quantcast
Новини Пловдив » България » Каримански: Кристалина Георгиева е била на срещи в президентството и в БНБ
България Важно Политика

Каримански: Кристалина Георгиева е била на срещи в президентството и в БНБ

Любомир Каримански

Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката. Нека журналистите да попитат.

Това заяви икономистът от „Има такъв народ“ и председател на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански по bTV.

„Нямам конкретна информация с кого се е срещала, може би целта е била да се обсъди политическата ситуация в България, икономическото състояние на страната и евентуално кадровата обезпеченост на много от различните публични и регулаторни постове в страната. Може би достатъчно добрите й познанства може да повлияят на тази обезпеченост“, допълни той.

Той предположи, че Георгиева е имала срещи и с отделни парламентарни групи. Икономистът каза, че не вижда защо тя да не може да оглави БНБ, стига да е в течение с процесите в страната, но и при едно условие.

„Много е важно да има почтеност на всяко ниво, дори и гуверньора на БНБ трябва да отговаря на думата почтеност. Трябва да си зададем въпроса дали я има при нейното управление и скандала, който в момента има в Световната банка“, заяви политикът.

Любомир Каримански коментира и въпроса с нарастващата инфлация и рекордните цени на тока у нас, като обясни, че в момента държавният бюджет изостава в своята разходна част, но в него има пари за подпомагане на бизнеса.

„Има възможност и резерви, специално за енергетиката благодарение на т.нар. повишени проценти на дивиденти в енергетиката, за да могат да се компенсират и субсидират малкият и средният бизнес, които имат нужда от това“, разясни икономистът.

Според Каримански новината, че Асен Василев е завел съдебен иск срещу зам.- председателя на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна за кражба на интелектуална собственост, няма да се отрази на работата между ИТН и „Продължаваме промяната“ в евентуалния бъдещ парламент.

„Това са частноправни отношения и смятам, че нямат никакво отражение върху това как ние водим политиката си. Можем да работим заедно, с Асен Василев работейки бюджета имахме почти пълен синхрон“, прогнозира Каримански.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...