Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Намериха съкровища, свързани с легендата за Ел Дорадо
Важно Маршрути Посоки

Намериха съкровища, свързани с легендата за Ел Дорадо

По време на разкопките в Колумбия археолозите откриха осем гърнени кани, които бяха пълни със смарагди и различни метални фигурки.

Експертите предполагат, че тези артефакти някога са принадлежали на цивилизацията Муиска. Тя е съществувала буквално преди 600 години, съобщава Live Science.

Необичайната находка е направена край Богота. Цивилизацията Муиска е била известна с умелото обработване на метал, така че мнозина са били убедени, че митичният златен град Ел Дорадо принадлежи на нея. Изследователите също успяха да намерят древни гробове и останки от храм. Сред артефактите има и кани, наречени офрендатариос.

Учените са сигурни, че подобна находка може да е пряко свързана с град Елдорадо, за който и до днес има многобройни легенди. В този случай единственият недостатък е, че възрастта на находките не съвпада. Освен това позлатените фигурки, използвани по време на религиозни церемонии, изглеждат направени от злато без никакви примеси.

Древният народ е имал друга много интересна традиция. Когато се провеждали много важни церемонии, се използва специален мехлем с частици злато, който се нанася върху тялото на водача. Именно тази церемония била използвана като основа за мита за златния град Ел Дорадо.

Регионът е завладян от испанците през 1537-1540 г. Повечето от муиските загиват поради различни заболявания и директно по време на боевете. Въпреки всичко това, техните потомци съществуват и до днес./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...