Quantcast
Новини Пловдив » България » Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако спечелят изборите
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако спечелят изборите

Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако спечелят изборите
Асен Василев

Ако „Продължаваме промяната“ спечели изборите, ще настоявам да бъда финансов министър. Това заяви пред БНР Асен Василев, който беше служебен финансов министър в кабинета „Янев 1“.

Той отбеляза, че коалицията влиза в парламентарната надпревара с цел да я спечели и да има 121 депутати в 47-ото Народно събрание. Коментира, че ако няма мнозинство в парламента и не се излъчи правителство, то би било провал.

Василев отбеляза, че кандидатите за депутати на „Продължаваме промяната“ ще бъдат ясни до края на тази седмица.“Почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента, обясни Василев.

Той беше категоричен, че не искат пари от хората в листите, а кампанията им ще се финансира от дарения на приятели, предимно от IT бранша, които не искат нищо в замяна.

„Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк. Има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко, допълни бившият финансов министър.

Бившият служебен министър посочи, че според него съдебните му дела с Тошко Йорданов няма да попречат на диалогичността с „Има такъв народ“.

„Продължаваме промяната“ има официални представители в Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори мандат като президент./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...