Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Представят книгата „Хроники на Вазовия род“ в библиотеката
Градът Култура Пловдив

Представят книгата „Хроники на Вазовия род“ в библиотеката

Представят книга на проф. Вили Лилков в библиотеката
Библиотека "Иван Вазов"

Новата книга на Катя Зографова „Хроники на Вазовия род“ ще бъде представена днес в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив от 18 часа. Тя определено е с приносен характер за този голям и важен за страната ни род. Както се казва в анотацията за книгата на нейната задна корица, „Родът Вазови е умален модел на България, а разказът за него е хроника на победите, пораженията и оцеляването на българина, въпреки всички изпитания в многовековната ни история“.

Авторката, Катя Зографова, е Главен уредник на Вапцаровия музей в София. Родена в Панагюрище, завършила Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Автор е на 16 книги литературна история, критика, документалистика, есеистика и поезия, участник в създаването на филми. Носителка е на наши и международни награди в областите на своето творчество. Работила е в Националния литературен музей. Член е на Съюза на българските писатели и Клуба на българските писателки.

В представянето на книгата ще вземе участие и доц. д-р Григорий Вазов, наследник на Кирил Вазов – един от братята на Иван Вазов. Доц. Вазов има богата научна и административна биография, свързана предимно с финансите, застраховането, банковото дело.
Представянето на „Хроники на Вазовия род“ ще се реализира при стриктно спазване на противоепидемичните мерки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...