Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Титюков: Готови сме да строим спортните зали в 6 училища на Пловдив
Градът Образование Пловдив

Титюков: Готови сме да строим спортните зали в 6 училища на Пловдив

Титюков: Готови сме да строим спортните зали в 6 училища на Пловдив
Георги Титюков

В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни салони по съвместната програма на Министерство на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това съобщи заместник-кметът Георги Титюков. За четири от тези 6 вече има избран изпълнител по закона за обществените поръчки – СУ „Свети Седмочисленици“, СУ „Софроний Врачански“ в „Тракия“, СУ „Найден Геров“ и ОУ „Душо Хаджидеков“. Средствата са отпуснати изцяло от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет през 2019 година.

Остават две училища, които нямат зали за спортни дейности за своите ученици. Проблеми по изграждането има най-вече в ОУ „Душо Хаджидеков“, тъй като в двора му няма достатъчно пространство за строеж на спортното съоръжение, затова е обмисля то да бъде направено във филиала на училището в кв. „Съдийски“. Документално най-напреднали са проектите на учебните заведения в „Тракия“ и се очаква скоро да бъде направена първа копка.

Допълнително 1,2 млн. лв. от общинския бюджет са предвидени за изграждането на спортната зала за ЕГ „Иван Вазов“, която е по подобие на тази в СУ „Патриарх Евтимий“. Там обаче реализацията на проекта става все по-трудна, защото цената на желязото е драстично увеличена, обясни заместник-кметът Титюков, а това може да доведе до прекратяване на процедурата с нова обществена поръчка и нови срокове.
„Хубавата новина е, че за училище „Васил Петлешков“ са отделени 35 000 лева от бюджета на Община Пловдив за изработване на проект./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...