Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Време ли е да се възхищаваме на роботите, които бавно „убиват“ работната сила?
Важно Суматоха

Време ли е да се възхищаваме на роботите, които бавно „убиват“ работната сила?

Отдавна се казва, че роботите са „заплаха“ за определени работни места, тоест за хората, които работят на тези места. И това отчасти е вярно. Въпреки че машините не заместват и не могат да заменят човешката ръка в много работни места и в различни области – все още е факт, че все по-голямо внимание им се отделя.

Това е реалността на работата днес: машините първо ще се появят там, където има „слаби умения“, тоест на работни места, където няма да се изискват специални квалификации или където всичко се извършва автоматично.

Работата, която не изисква специални или каквито и да било умения и се повтаря според установен ритъм / система – във фабрика, склад, офис или дори в редакция, остава в миналото.

С това работещите на тези работни места губят битката с роботите. Както е посочено в седмицата на индустрията, автоматизацията допринася за безработицата, пише Колин Люис в новия си пост на robotenomics.com.

Посочва се обаче, че тези факти не са причина за паника. Индустрията не се проваля и всяка надежда не се губи. „Нашето изследване показва, че 76 компании, които са внедрили промишлени или фабрични роботи, всъщност са увеличили персонала си с 294 000 през последните три години“, пише Люис.

Той добави, че „много е вероятно“ през следващите пет години в сектора на роботиката да бъдат разкрити милиони нови работни места. Днешното производство в Америка изисква нови методи, практика и технологии.

„Нашият продуктивен ренесанс не се гради върху пот и труд. Той е изграден върху гениални роботи, интелигентни машини и индустриални, качествени работници. Ако пренебрегнем тази промяна, ако живеем в страх от роботи или разчитаме твърде много на практиката от миналото – всички, от работната сила до изпълнителната власт – трябва да приемат бъдещето и всички съкращения, които то носи“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...