Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Община Асеновград с анкета за разделното събиране на отпадъци
Асеновград Екология Регион

Община Асеновград с анкета за разделното събиране на отпадъци

Анкетата на Община Асеновград
Анкетата на Община Асеновград

Общо 45 асеновградчани се включиха в анкетата на Община Асеновград през отминаващия месец септември. Въпросът касаеше ползването на площадката за безплатно депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци, разположена на депото край града, както и дали се възползват от акциите за събиране на стари дрехи и непотребни електроуреди. Най-голям е делът на хората, отговарят утвърдително. Над 31% казват, че винаги се ползват от акциите и от площадката за безплатно депониране. Малко повече от 26% от асеновградчани твърдят, че понякога се възползват от този вид услуги. Интересен факт е, че близо 18% от анкетираните казват, че за първи път чуват за такива акции и за площадката. Около 16% от всички гласували посочват, че нямат нищо за изхвърляне. А близо 9% признават, че оставят всичко встрани – до съдовете за битови отпадъци.

От днес Община Асеновград отправя нов въпрос към гражданите си: Изхвърляте ли отпадъците си разделно в съответните контейнери, предназначени за определения вид? Възможните отговори са: Не; Да; Само понякога. Своя вот може да дадете на: https://www.asenovgrad.bg/bg/anketa.

Община Асеновград ще се стреми все по-амбицирано да инициира и популяризира различните видове начини за опазване на околната среда. А на нарушителите ще продължи да налага глоби за замърсяване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...