Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Румен Радев открива Деветия европейски форум за социално предприемачество в панаира
Бизнес Пловдив

Румен Радев открива Деветия европейски форум за социално предприемачество в панаира

Двата РИК-а ще работят тази нощ в панаира.
Международен панаир Пловдив

Президентът Румен Радев ще открие Деветия европейски форум за социално предприемачество, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2021 г. Той ще се реализира в хибриден формат – на живо и чрез онлайн платформи, в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Организатор на форума е Националният съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара, и осем национално-представителни организации за хора с увреждания. Съорганизатори на форума са Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика, Европейският икономически и социален комитет, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия .

Официалното откриване е от 11,30 ч., а сред официалните лица са още: Гълъб Донев, министър на труда и социалната политика на България; еврокомисарят Мария Габриел; Сергей Станишев, mрезидент на Партията на европейските социалисти, депутат от Групата на Прогресивния алианс на социалисти и демократи в ЕП; Джузепе Гуерини, представител на Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги; областният управител Ангел Стоев, зам.-кметът Георги Титюков и др.

В първия ден на форума президентът Румен Радев ще връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество – „Стилиян Баласопулов“.

На 29 септември ще се проведе и Европейска конференция „Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа”, на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

Всички мероприятия ще се провеждат хибридно (на живо и чрез онлайн платформи), в престижни зали с организирано заснемане и онлайн предаване. В работата на отделните събития ще бъдат насърчавани участници и отвъд границите на Европа, чието активно участие в деловата работа ще се осъществи благодарение на съвременните технологични възможности.

По време на форума ще се състои и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него ще се включат изложители от цял свят. Очаква се участниците в панаира да получат публичност, бърза и удобна комуникация с потенциални клиенти онлайн от всички видове устройства.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...