майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Спасителят на „Курск“ готви план за изтеглянето на заседналия край Яйлата кораб
България Важно Общество

Спасителят на „Курск“ готви план за изтеглянето на заседналия край Яйлата кораб

Христо Алексиев
Христо Алексиев

Холандска фирма, която е участвала в спасяването на подводницата „Курск“, в момента изготвя план за изтеглянето на заседналия край Яйлата кораб. Това съобщи министърът на транспорта Христо Алексиев, който пристигна на мястото на инцидента, за да огледа ситуацията със заседналия кораб.

По-рано днес операцията по изтеглянето на товарния кораб „Вера Су“ беше временно прекратена. Тази сутрин беше спряна и акцията по разтоварване на заседналия плавателен съд заради попадане на азотни торове в морето и опасност от замърсяване на Черно море.

Христо Алексиев каза пред медиите, че става въпрос за престъпна безотговорност от страна на държавата, продължила години наред, както и липса на план за действие при подобни ситуации, съобщи БНР.

Той  допълни, че не разбира защо толкова време е оставено корабът да бъде изтеглен и претоварен от корабособственика и „Морска администрация“ не се е намесила по-рано в тази дейност. Алексиев  каза, че са допуснати много грешки от „Морска администрация“ – както при операцията при претоварването, така и при тази за изтеглянето на кораба.

„Сега ще проверя по веригата кой е спал и кой не си е свършил работата. И ще бъда абсолютно безкомпромисен към всички, които не са си свършили отново работата. Но това е работа, която назад във времето не е свършена по никакъв начин“ , каза министърът на транспорта.

„Лично аз поемам случая. За момента това, което можем да направим – с Военноморските сили току-що проведох разговор, има едни 4-тонни котви, да дойдат тук, за да укрепим кораба и да не стане по-голяма авария в един момент, да не бъде разбит (корабът – б.р.) от вълните, защото се очакват вълни около два метра“, добави Христо Алексиев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...