Quantcast
Новини Пловдив » България » Show Must Go On! Задават се ЛУНАтични избори
Анализи България Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Мнения Политика

Show Must Go On! Задават се ЛУНАтични избори

– Като се замисли човек, с какво тази чалгарка e по-лоша от колегата?

– Ако обедини около себе си емоционално нестабилните жени – кой знае…

Д-р Йордан Харсъзов

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес

 

Най-после добра новина! След като с появата на има-няма такъв народ-държава за известно време станахме интересни на Европа и света, донякъде и на самите си нас, нещата пак рязко затъпяха, станаха скучни като монолог на Иван Кулеков и си влязоха в руслото.

Борците срещу статуквото за няма и едно лято самите се превърнаха в статукво. Нещо повече – направиха старото статукво да изглежда по-приемливо!

Това нормално изпълни мнозинството българи с известна фрустрация. За пореден път нямаме нови лица, за които да гласуваме.

Вярно, появиха се едни по-умни и красиви даже и от Христо Иванов, че и завършили Харвард при това, които обещават: „Продължаваме промяната“. Защо, като си учил в Харвард, не се допиташ барем до някой колега филолог в Софийския университет, че по изключение да измислиш смислено име на партията, проекта или движението си, е трудно да се каже. 

Явно в момента е мода имената да са  идиотски

И с девиза „Луна президент“ новопоявилата се кандидатка следва общата линия, но какво да искаме от нея, при положение че се напреварва с харвардски възпитаници, сценаристи на най-популярното шоу, бивш национален омбудсман, мастит адвокат и скулптор, настоящ културен министър.

Така че вместо да се заяждаме за дреболии, нека хвърлим един поглед на програмната й песничка и да я съпоставим с тази на ИТН.

Какво пее Луна за това, как ще оправдае надеждите си гласоподавателите си:

Колко време да търпя, 

колко време зъби аз да стискам? 

и да издържа да ми казват: Ще ти мине. 

Цял живот лъжи, обещания нелепи слушам. 

Моята ръка всички трябва да ги срути! 

За Луна ще гласувам да стане президент 

и с нея ще царувам.. 

Луна президент!

Да, има известно неудовлетворение, но все пак се забелязва и обещание, вижда се светлина в тунела. Няма нищо общо с учиндолската мизантропия и безнадеждност:

Новините започват с дебат за бюджета 

К’ви дебати, ебати, депутати и ментета. 

На трибуната качва се некъв педераст. 

Педераст, педераст, но облечен във власт. 

Устата му глупости, в очите му злоба. 

Той тая власт ще я стиска до гроба, 

а щом свърши поредния смешен дебат, 

ще отиде да чука в Студентския град.

И това при положение че Луна разчита само на собствения си интелект и евентуално на един текстописец, а Слави има цяла армия от високоплатени експерти, които му пишат текстовете на песните, скечовете, геговете, майтапите, вицовете, зевзелъците, политическата програма, законопроектите…

Така че следва ли да подценяваме Луна и да се поддаваме на злонамерени внушения относно емоционално нестабилните жени на средна възраст?

Ами че то само тях да привлече, и вече е президент!

А и ако сравним програмата й с тази на естествения й противник по чалгарска линия (вярно, на президентските избори най-вероятно няма да се срещнат, но в бъдеще е неизбежно) ще видим, че никак не е за подценяване и в много отношения превъзхожда сътвореното от Тошко и останалите гении.

Още повече че е писана преди много години. Да, става дума за клипа й „Луна президент“.

Нека го разгледаме по-подробно и се опитаме да проумеем скритите смисли, които ни предлага. Започва с послание: „Отдавна Америка си има Супермен, но вече и държавата на абсурда България си има своя супергерой –  ЛУНА!“

С уточнението, че правописът е спазен, какво ни говори това? Първо, че България е държава на абсурда, нещо, което всички си го знаем. Но и самата Луна се припознава като продукт на този абсурд и идва като супергерой да оправи нещата.

Това, естествено, е дежа вю, но нека видим как ще го стори:

Клипът започва пред църквата „Александър Невски“. Тя излиза, току що бракосъчетана с Бойко Борисов (Ако си спомняте, във ВИП Брадър тя му предложи, но за това по-долу).

Наместо да хвърли букета зад гърба си към шаферките обаче, както си му е редът, Луна започва да млати с него поповете около нея.

Калимявките им падат, от тях се изсипва злато, Бойко гледа невярващо и си вика: „Това повече от шкафчето ми, бе!“

След като е разобличила продажния клир, тя като една СуперЛУНА се понася към парламента и тъй като, както казахме клипът, макар и визионерски, е стар, първо набива Цецка Цачева.

След това подпуква Йордан Цонев, Лютви Местан и Делян Пеевски, или поне на тях приличат от анимацията. Натиква ги в кола с надпис „Жандармерия“, явно няма доверие в полицията.

По-късно същият Местан е забелязан да я приветства с вдигнати ръце пред парламента, нявярно е бил помилван за опита да раздроби ДПС и убийството на бебето край Маказа.

А СуперЛУНА към края се среща с Путин и Обама (в Щатите президентите все  пак се сменят), те й целуват ръка и я обсипват с комплименти, а тя се смее щастливо.

Колко му трябва на един български президент.

На фона на всичко, на което се нагледахме през последните месеци, това съвсем не е лошо, поне като начало. Тя, като се поошлайфа малко, със сигурност ще надобрява.

А пък ако спечели и стане президент и Бойко се завърне отново, този път благодарение на „партиите на протеста“, като премиер, вече можем да говорим и за по-сериозни неща.

Всички говорят за президентска република, но нещо все не се случва

Както вече споменахме, навремето в пряк ефир на риалити шоу Луна предложи на Бойко Борисов брак.

Тогаво той се направи малко на ощипана невеста – не прие, но и не отказа категорично. 

Така че офертата най-вероятно още е отворена.

Ако премиер и президент решат да се вземат, колко му е… Един подпис в гражданското, малко блеене на дядо поп и вече са съпруг и съпруга.

А всички знаем кой командва в семейството.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...