Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Плевнелиев: Трябва ни президент, който да ни лекува
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Плевнелиев: Трябва ни президент, който да ни лекува

Плевнелиев: Трябва ни президент, който да ни лекува
Росен Плевнелиев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Трябва ни президент, който да ни лекува – може да бъде голям лекар на България. ГЕРБ трябва да излъчи за вицепрезидент човек от партията. Радев е единственият, който с високо вдигнат юмрук атакува, руши и не спазва Конституцията. Поиска абсолютната власт в държавата, настоявайки за оставките на правителството, НС, главния прокурор“. Това каза в ефира на „Твоят ден“ по Nova News президентът на България (2012- 2017 г.) Росен Плевнелиев.

Според него в никакъв случай Борисов не трябва „да играе играта на Радев“, защото това е битка, измислена от сценаристи с прякори, бивши агенти на Държавна сигурност. Плевнелиев посъветва бившия премиер да продължава да прави, каквото е правил и досега, но и да се поучи от грешките си.

„Имахме много честен разговор с премиера – винаги съм го наричал така и ще го наричам, защото той написа историята на България. Видях много добре какво се случва в страната, 45-ото и 46-ото Народно събрание (НС) и как Радев, който е брутален популист, пося раздора в страната. Заради това казах на Борисов „Дойде вълната на популизма у нас. Не е времето за такива политици като мен, които са по-скоро демократи“, сподели Плевнелиев разговора си с Борисов.

Имаме нужда от президент лекар, който да лекува нацията, каза Росен Плевнелиев и коментира различните имена за кандидат на ГЕРБ, които се завъртяха досега.

„Моето мнение е, че може да бъде голям лекар, който да ни лекува от раните на Радев. Проф. Мутафчийски и проф. Балтов също щяха да бъдат достойни, но за съжаление не искат да участват в това блато. Петър Стоянов също би бил вълшебен президент, но отказа.

Борисов ще обмисля до последния момент нещата и кой да е президентът на ГЕРБ. Важното е вицепрезидентът да е от редиците на партията, за да я сплоти“, обобщи Плевнелиев.

„Президентът съсипва собствената си държава, чуждестранните инвестиции в момента са 0%. За това отговорен е държавният глава. Той назначи дясната си ръка за министър-председател. Борисов е демократ, а Радев – автократичен лидер, който не спазва Конституцията“, подчерта Плевнелиев. И призова гражданите да си дадат сметка докъде би довел втори мандат на Радев./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...