Новини от Пловдив » Градът » Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух

COVID отделение
COVID отделение

Личната лекарка е лекувала по телефона бременната в 8-ия месец жена, която почина от COVID-19 в Пловдив. Според съпруга й това е причината за фаталния край. „Изгубих съпругата си и децата, които чакахме толкова време. Надали ще има възмездие за цялото това нещо. Това заяви пред bTV  Йордан Вълков, чиято 29-годишна жена почина от COVID в УМБАЛ „Свети Георги“. Тя е била бременна с близнаци в 8-ия месец, лекарите са я поставили на изкуствена вентилация, но въпреки усилията им жената е децата са починали.

Жената е постъпила на петия ден след симптомите, които е проявила за ковид. Била е с тежка дихателна недостатъчнот. Първите симптоми е проявила около 10 септември, поддържала е температура в продължение на два дни. „На четвъртия ден започна по-сериозна кашлица, помолих да я заведем да я прегледат, но ни отказаха. На петия ден започна да получава болки в кръста. Имаше страшен задух при кашлица и при говорене“, разказа мъжът.  Когато се внушила, била настанена в болница.

Шефката на РЗИ в Пловдив д-р Сийка Димчева повтори, че жената е била приета в УМБАЛ „Св. Георги“ на 15 септември. Веднага след това PCR-ът излязъл положителен. „За съжаление състойнието й се влошава. Стига се до интензивно лечение и на 29 септември тя е починала“, каза д-р Димчева.
В първите дни, когато бременната жена е търсила личната си лекарка, е правила два теста за COVID. Те са били отрицателни. Тя не е имала съпътстващи заболявания./ПловдивПрес

Още новини по темата

Починалата бременна с ковид чакала близнаци, децата не са оцелели

COVID-19 взе 4 жертви в Пловдив, сред тях бременна жена в 8-ия месец

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

1 Comment

Click here to post a comment
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...