Новини от Пловдив » Градът » Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух

COVID отделение
COVID отделение

Личната лекарка е лекувала по телефона бременната в 8-ия месец жена, която почина от COVID-19 в Пловдив. Според съпруга й това е причината за фаталния край. „Изгубих съпругата си и децата, които чакахме толкова време. Надали ще има възмездие за цялото това нещо. Това заяви пред bTV  Йордан Вълков, чиято 29-годишна жена почина от COVID в УМБАЛ „Свети Георги“. Тя е била бременна с близнаци в 8-ия месец, лекарите са я поставили на изкуствена вентилация, но въпреки усилията им жената е децата са починали.

Жената е постъпила на петия ден след симптомите, които е проявила за ковид. Била е с тежка дихателна недостатъчнот. Първите симптоми е проявила около 10 септември, поддържала е температура в продължение на два дни. „На четвъртия ден започна по-сериозна кашлица, помолих да я заведем да я прегледат, но ни отказаха. На петия ден започна да получава болки в кръста. Имаше страшен задух при кашлица и при говорене“, разказа мъжът.  Когато се внушила, била настанена в болница.

Шефката на РЗИ в Пловдив д-р Сийка Димчева повтори, че жената е била приета в УМБАЛ „Св. Георги“ на 15 септември. Веднага след това PCR-ът излязъл положителен. „За съжаление състойнието й се влошава. Стига се до интензивно лечение и на 29 септември тя е починала“, каза д-р Димчева.
В първите дни, когато бременната жена е търсила личната си лекарка, е правила два теста за COVID. Те са били отрицателни. Тя не е имала съпътстващи заболявания./ПловдивПрес

Още новини по темата

Починалата бременна с ковид чакала близнаци, децата не са оцелели

COVID-19 взе 4 жертви в Пловдив, сред тях бременна жена в 8-ия месец

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...