Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух

COVID отделение
COVID отделение

Личната лекарка е лекувала по телефона бременната в 8-ия месец жена, която почина от COVID-19 в Пловдив. Според съпруга й това е причината за фаталния край. „Изгубих съпругата си и децата, които чакахме толкова време. Надали ще има възмездие за цялото това нещо. Това заяви пред bTV  Йордан Вълков, чиято 29-годишна жена почина от COVID в УМБАЛ „Свети Георги“. Тя е била бременна с близнаци в 8-ия месец, лекарите са я поставили на изкуствена вентилация, но въпреки усилията им жената е децата са починали.

Жената е постъпила на петия ден след симптомите, които е проявила за ковид. Била е с тежка дихателна недостатъчнот. Първите симптоми е проявила около 10 септември, поддържала е температура в продължение на два дни. „На четвъртия ден започна по-сериозна кашлица, помолих да я заведем да я прегледат, но ни отказаха. На петия ден започна да получава болки в кръста. Имаше страшен задух при кашлица и при говорене“, разказа мъжът.  Когато се внушила, била настанена в болница.

Шефката на РЗИ в Пловдив д-р Сийка Димчева повтори, че жената е била приета в УМБАЛ „Св. Георги“ на 15 септември. Веднага след това PCR-ът излязъл положителен. „За съжаление състойнието й се влошава. Стига се до интензивно лечение и на 29 септември тя е починала“, каза д-р Димчева.
В първите дни, когато бременната жена е търсила личната си лекарка, е правила два теста за COVID. Те са били отрицателни. Тя не е имала съпътстващи заболявания./ПловдивПрес

Още новини по темата

Починалата бременна с ковид чакала близнаци, децата не са оцелели

COVID-19 взе 4 жертви в Пловдив, сред тях бременна жена в 8-ия месец

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...