Новини от Пловдив » Градът » Джипито на починалата от ковид бременна жена: Не съм отказвала преглед
COVID-19 Градът Пловдив

Джипито на починалата от ковид бременна жена: Не съм отказвала преглед

Починалата жена и съпругът й, кадър: bTV

Аз не съм отказвала преглед. Те не са настоявали за консултация, нито са идвали. Това заяви пред bTV  д-р Ваня Добрева, личен лекар на починалата от COVID-19  в Пловдив 29-годишна жена, която е била бременна с близнаци.

Съпругът на жената Йордан Вълков обяви по-рано , че  д-р Добрева не е пожелала да я прегледа и я лекувала по телефона.

Джипито каза, че е поддържала контакт със съпруга на пациентката си. Потвърди, че е назначила тест за коронавирус и въпреки отрицателния резултат, назначила терапия.

През цялото време нямаше индикации, че се налага спешна консултация. Аз не съм отказала преглед, те нито са идвали на преглед, нито са настоявали за това. Аз никога не отказвам преглед, допълни д-р Добрева.

Оказа се, че жената е била  бременна в шестия месец, а не в осмия, каквато беше първоначалната информация. Починала от COVID-19 на 29 септември. Тя е била приета в пловдивската болница „Свети Георги“ на 15 септември със симптоми на коронавирус.

Директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева уточни, че жената не е имала придружаващи заболявания и не е била ваксинирана срещу COVID.

Съпругът на починалата жена Йордан Вълков обясни, че симптомите са се появили на 10 септември, вечерта  тя е била с температура.

Обаждах се на личния лекар, на Спешна помощ – препоръчаха да пие парацетамол. На другия ден поисках да отидем на преглед, защото бременна с температура не е ок, пуснаха ни на есемес код, за да си направи PCR тест, той излезе отрицателен, уточни мъжът.

Според него други изследвания не са препоръчани. На третия ден се появява кашлица, а температурата е продължавала да бъде висока. Съпругът на починалата жена допълни, че нейният личен лекар я е лекувал по телефона и е отказал преглед.

„На 4-ия ден се обадих на личната лекарка и ѝ казах, че състоянието се влошава, кашлицата е много силна, започват болки от бъбреците към гърба. Отговорът беше – консултирайте се с вашата гинеколожка. Тя ме посъветва да отидем в Спешна помощ, разказа Йордан.

Той каза, че няма да търси правата си по съдебен път, защото вярва, че д-р Добрева е добър специалист, но методиката за лечение на пациент с COVID у нас е грешна./ПловдивПрес

Още новини по темата

Съпругът на починалата от COVID бременна жена: Лекуваха я по телефона, а имаше страшен задух

Починалата бременна с ковид чакала близнаци, децата не са оцелели

COVID-19 взе 4 жертви в Пловдив, сред тях бременна жена в 8-ия месец

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...