Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Дончева към проф. Герджиков: Направихте Борисов доктор хонорис на СУ. Ректорът: Лъжа!
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Дончева към проф. Герджиков: Направихте Борисов доктор хонорис на СУ. Ректорът: Лъжа!

Татяна Дончева

Скандал се разрази в  ефира на БНТ тази сутрин между  Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и кандидат-президента проф. Огнян Герджиков.

Дончева обяви, че ректорът от Софийския университет ще е „невъзможен съставител на едно правителство“, защото няма никакъв политически опит. „Проф. Герджиков е ортодоксален гербаджия, който им отваря път към гражданска подкрепа, каза Дончева. И обяви, че Софийският университет е присъдил титла „доктор хонорис кауза“ на Бойко Борисов. Дори цитира реч на проф. Анастас Герджиков, при връчване на титлата: „За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели“.

На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков. „Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил славословия за него“, възмути се проф. Герджиков. Той поиска Дончева незабавно да се извини. Адвокатката заяви, че е прочела цитата снощи в интернет, че ще го провери и ако не е вярно, тогава ще се извини.

„На екрана пише, че темата е кой иска и кой може да управлява. Г-жа Дончева явно иска, но ако ще се информира от интернет значи не може, каза проф. Герджиков. А Дончева му отговори, че днес информация се взема от интернет, защото сме електронно общество.

Според нея „Продължаваме промяната“, ДБ и ИБГНИ трябва да си взаимодействат, като „Продължаваме промяната“ да поеме повече тежест в икономиката, ДБ да поеме по-големия товар върху съдебната реформа, а ИБГНИ да поеме социалната политика./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...