Новини от Пловдив » Градът » Костадин Димитров: Благодаря на всички, които обединиха сили в Мисия „Лаута“
Градът Пловдив

Костадин Димитров: Благодаря на всички, които обединиха сили в Мисия „Лаута“

Костадин Димитров, снимка: Фейсбук

Искам да изкажа огромната си благодарност към всеки един от стотиците пловдивчани, които се включиха в инициативата Мисия „Лаута“, и към всички партньори и спомощтествуватели, които застанаха зад нея. Изключително съм щастлив, че толкова много доброволци, граждански организации, общински предприятия, бизнеси, медии и спортни клубове обединиха сили в тази обща кауза! Това написа във Фейсбук кметът на „Тракия“ Костадин Димитров след като приключи мащабната акция за почистването на парка. Както ПловдивПрес съобщи стотици пловдивчани се включиха в инициативата и успяха да съберат тонове изсъхнала дървесина и битов отпадък.

Инициативата на кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, директора на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев и на ОП „Чистота” Димитър Георгиев събра в слънчевия съботен ден доброволци от всички възрастови групи. Тя бе подкрепена от граждански сдружения и пловдивски фирми.

С общи усилия край алеята бяха събрани големи количества клони и изсъхнали дървета, чието извозване ще продължи и в началото на следващата седмица от ОП „Градини и паркове”. Радостното е, че събраният битов отпадък бе много по-малко, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

„Мисия „Лаута“ не е мисия за един ден, нито за един човек. Работим за преобразяването на този парк вече 10 години. Но все пак днес, в този слънчев съботен ден, се случи празник. Толкова много хора донесоха смисъл и позитивна енергия, докато изнасяха онова, на което не му е мястото тук. Горд съм и съм щастлив, че днес работихме като един“, сподели районният кмет.

„Мисия „Лаута” за мен и екипа ми започна още преди 10 години. От тогава до днес с постоянни усилия успяхме да социализираме парка и да го превърнем от опасно място в предпочитано за спорт и отдих. Днес той е осветен, с асфалтирани алеи, детски и спортни площадки, фитнеси, барбекюта”, заяви Костадин Димитров и допълни, че идеята е инициативата да се провежда периодично.

Директорът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев обясни, че от началото на седмицата екипи на предприятието са работили по отстраняването на болни и сухи дървета и клони, тъй като зелената система в парка има нужда от почистване.

Специално за осъществяването на акцията от „Милара интернешънъл” предоставиха електрически камион тяхно производство за извозване на събрания битов отпадък.

Акцията се осъществи в партньорство със Сдружение „БГ Бъди активен“ и проект „Партньорство за красива и чиста България” и срещна подкрепата на много компании. В нея се включиха и представители на доброволческото формирование „Пловдив 112”, Спортен клуб по лека атлетика „Локомотив”, карате клуб „Тракия” и Армейски спортен клуб по таекуон-до „Тракия”.

Два екипа от Доброволно формирование „Пловдив 112“ с моторни резачки помагаха в санитарната сеч за прочистване на парка от сухи и опасни дървета. Доброволците помагаха и за нарязването на големите дънери на по-малки парчета, така че да могат да бъдат натоварени от служителите на „Паркове и градини“ в камионите.

Докато момчетата с резачките помагаха за тежките трупи, останалите доброволци от формированието почистваха парка от боклуци и битови отпадъци, като ги събираха в големи черни чували и ги подготвяха за извозване.

Освен в кауза Мисия „Лаута“ днес се превърна и в празник, тъй като след усилената и успешна работа имаше музика и много награди.

„Благодаря на доброволците, които се включиха в инициативата. Убеден съм, че заедно можем превърнем парк „Лаута” в още по-привлекателно място”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров и подчерта безценната подкрепа на партньорите и спомоществувателите:

Изворна вода „Бачково”, които осигуриха вода за участниците;
„Милара интернешънъл” за електрическото камионче и чувалите;
„БИО ПАК БГ“ ООД за биоразградимите чували и ръкавици
и за подаръците за томболата, осигурени от „Хобо България Пловдив”, БГ Радио, РД Студио, Елко Мес Пловдив, Белла България, Метал Ин, Биттел и др./ПловдивПрес

Още новини по темата

Стотици пловдивчани чистят „Лаута“, кметът на „Тракия“ даде старт на акцията СНИМКИ

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...