Новини от Пловдив » Градът » Стотици пловдивчани чистят „Лаута“, кметът на „Тракия“ даде старт на акцията СНИМКИ
Градът Пловдив Случка на деня

Стотици пловдивчани чистят „Лаута“, кметът на „Тракия“ даде старт на акцията СНИМКИ

Стотици пловдивчани чистят "Лаута", кметът на "Тракия" даде старт на акцията СНИМКИ
Костадин Димитров даде старт на Мисия "Лаута"

Галина ГЕОРГИЕВА

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров даде старт на Мисия „Лаута“ малко след 10 часа. Стотици пловдивчани  се включиха в мащабната акция по почистване на любимия парк. Въоръжени с ръкавици и зелени биоразградими чували, доброволците започнаха да събират боклуци и изсъхнали клони.

„Мисията за чист парк е на всички нас. Днес трябва да изнесем малко изсъхнала растителност – трупи и клони, от вътрешността на „Лаута“ и да я сложим на главната алея. През 250 метра ще има по два поста от администрацията на община Пловдив, които ще дават чували и ръкавици на тези, които предпочитата да събират битов отпадък“, даде инструкции кметът на „Тракия“ Костадин Димитров в началото. Той благодира на всички, които да се отзовали и увери, че след 12 часа ще бъде организирана томбола с награди. Сред тях има кошници с хранителни продукти, стойки за велосипеди, тениски и т.н.

Боклуците ще се извозват в специално електрическо камионче, а от „Градини и паркове“ са докарали 5 големи камиона, в които ще се товарят трупи и клони. „Да действаме!“, каза и директорът на ОП „Паркове и градини“ Веселин Козарев, след като даде наставления по организацията.

Сред доброволците да почистят парка са представители на общината и кметството, работници на ОП „Градини и паркове“,  жители на „Тракия“. В акцията се включват още представители на Спортен клуб по лека атлетика „Локомотив“, Карате клуб „Тракия“, Таекуон-до клуб „Тракия“, ОП „Чистота“ и други.

Любина Алесава от Таекуон-до клуб „Тракия“ доведе трите си деца, едното в количка, за да помогнат при почистването на „Лаута“. Двете по-големи момчета запретнаха ръкави и под контрола на майка си старателно обираха хартиите от земята. Жената не живее в „Тракия“, но решила да подкрепи треньора си.

Любина Алесава доведе трите си деца, едното още бебе в количка, за да чистят парка. Тя се снима с Костадин Димитров

Няколко майки също показваха на момиченцата си как да събират боклуците.

Пред ПловдивПрес кметът на „Тракия“ Костадин Димитров сподели, че за него мисия „Лаута“ е започнала още през 2011 година. „През почивните дни паркът е пълен с пловдивчани, едни спортуват, други играят на фитнес уредите, детските площадки са пълни, атракциите се увеличават всяка година. Не смогваме с поддръжката на „Лаута“. Искаме от община Пловдив да има отделно звено, което да поддържа парка, трябва да има работници всеки ден тук. Вчера обикалях няколко пъти по пътечките, които са напречно на парка, по много от тях не може да се минава заради падналите клони. Трябва да се вдигнат тези клони и стари дънери днес. Изсъхналата дървесина беше вече нарязана от ОП „Градини и паркове“, обясни  Костадин Димитров.

Той допълни, че акцията по почистване на „Лаута“ няма да е еднократна, а ще има още такива./ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...