Quantcast
Новини Пловдив » България » Виктория Василева: Единствено ИТН успя буквално да разкара ГЕРБ от властта
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Виктория Василева: Единствено ИТН успя буквално да разкара ГЕРБ от властта

Виктория Василева
Виктория Василева

„Направихме си анализ и имаме точна преценка за това кои бяха нашите слабости или грешки, най-голямата от които беше, че надценихме чувството за отговорност в потенциалните ни партньори в 46-ия парламент“. Това заяви пред БНР главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева.

Тя сподели, че в 45-ото народно събрание всички партии са се страхували от нови избори и затова са заявили готовност да подкрепят ИТН за съставяне на правителство. „В следващия парламент грешката ни беше, че бяхме прекалено искрени и прекалено директни, с което политическата ни система не е свикнала. Това, че в 45-ото НС ни умолявах да съставим правителство, може би ни подведе да се опитаме да съставим кабинет на малцинството. Смятам това за изключително смела постъпка, оценявам това като смелост, а не като липса на отговорност“, обясни Василева.

Василева подчерта като заслуга на ИТН, че са успели „да разкарат от властта“ ГЕРБ. „Ние атакувахме ГЕРБ през последните 10 години. Единствено ИТН успя да победи ГЕРБ на избори и буквално да ги разкара от властта“, каза главният секретар нса ИТН.

Тя изказа позиция, че в ИТН са прагматични хора и не смятат личните настроения на някого да попречат да има правителство в следващия парламент, за да не влезе страната в политическа криза:

„Няма да се вторачваме в казаните думи и да гледаме в миналото“, заяви тя по повод на обвиненията, които ИТН отправиха в 46-отото НС към служебните тогава министри Кирил Петков и Асен Василев.

Главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева подчерта, че партията стои зад кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...