A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Образование » Шефът на Международната организация по лозата и виното – доктор хонорис кауза на УХТ
Образование Пловдив

Шефът на Международната организация по лозата и виното – доктор хонорис кауза на УХТ

Пау Рока
Пау Рока

Пау Рока, генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV), ще бъде удостоен със званието „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии. Тържествената церемония ще се състои на 8 октомври 2021 г. от 10,30 ч. в аула „Проф. Милен Бешков“ във висшето училище.

Академичният съвет на УХТ присъди почетното звание на последното си заседание. Предложението бе направено от Инициативен комитет с председател доц. д-р Стефчо Кемилев, председател на Общото събрание на УХТ, в състав: проф. д-р Десислав Балев, декан на Технологичния факултет на УХТ, доц. д-р Христо Спасов, ръководител на катедра „Технология на виното и пивото“ в УХТ и зам.-ректор по учебна дейност, инж. Иван Папазов, член на Съвета на настоятелите на УХТ и изпълнителен директор на VP BRANDS INTERNATIONAL, и ректора на УХТ проф. д-р Пламен Моллов. В мотивите към предложението се посочва, че Пау Рока има изключителен принос в развитието на двустранните отношения между УХТ и OIV. Той е инициатор за разработване на магистърска програма по „Технология на виното и високоалкохолните напитки“ под егидата на Международната организация по лозата и виното. С въвеждането й УХТ ще бъде третият университет в света след Университета на Монпелие, Франция и Университет „Дейвис“ в САЩ, който ще присъжда дипломи по „Програма на OIV“.

През февруари 2020 г. Рока посети УХТ – Пловдив, запозна се с част от академичния състав и с условията на преподаване. След като се убеди в експертния потенциал на университета, предложи създаването на престижната магистърска програма под егидата на Международната организация по лозата и виното.

На официалната церемония в университета на 8 октомври се очаква гости да бъдат представители на изпълнителната и местната власт, ректори на висши училища и преподаватели, експерти в областта на виното и алкохолните напитки. Ректорът проф. Моллов ще връчи на Пау Рока атрибутите на почетното звание: огърлие, папирус-грамота и почетен плакет.

Пау Рока е генерален директор на OIV от 2019 г. Роден е в Испания през 1958 г. През 1984 г. завършва бакалавърска степен в областта на биологията в Университета на Барселона, Испания. През 1986 г. придобива специализация в областта на растителните и животинските мазнини в Севиля. Защитил и две допълнителни специализация: по Бизнес администрация в Бостън и „Държави и фирми в международната икономика“ в Лондон.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...