Quantcast
Новини Пловдив » България » Първанов: Късният Радев прилича на ранния Борисов
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Първанов: Късният Радев прилича на ранния Борисов

Георги Първанов
Георги Първанов

С цитатите за „полата на г-жа Цачева“ и отговорите от другата страна дебатът загрубя и е тъжно, че президентът Радев изостави утвърдения президентски език. Късният Радев прилича на ранния Борисов, заяви Георги Първанов в „Говори сега“ на БНТ.
Според бившия президент настроенията на обществото са с ясна посока и ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарните избори, но връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

„Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, призивът ми е и към другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си – това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори“, заяви той.

За Георги Първанов престоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. „Имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии, коментира още той. Не трябва обаче да подценяваме и останалите двойки – те могат да разбъркат картите“, каза Първанов.

„С появата на Лозан Панов балотажът става твърде възможен. Ако се върнем на другите кандидатури – безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Позволете ми да върна времето 20 години назад, когато 40 дни преди изборите бях 15-и по рейтинг според социолозите и взех, че спечелих“, каза Георги Първанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...