Quantcast
Новини Пловдив » България » Документите на Герджиков-Митева внесени в ЦИК
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Документите на Герджиков-Митева внесени в ЦИК

Проф. Анастас Герджиков
Проф. Анастас Герджиков

Представители на Инициативния комитет за издигане на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент на Република България внесоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите избори.

В ЦИК дойдоха председателят на комитета Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров – зам.-председател на ИК, както и проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов, предаде БТА.

От името на ИК внесохме в ЦИК документите за участие в изборите на нашия избор за президент и вицепрезидент проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, каза пред журналисти Радомир Чолаков.

Смятаме, че България заслужава да бъде представяна пред останалия свят от проф. Анастас Герджиков, който да бъде подпомаган в дейността си от жена, достойна като Невяна Митева, допълни той.

Президентът на България трябва да олицетворява единството на нацията, което означава, че трябва да бъде добре приет от абсолютно всички слоеве на българското общество и всички негови групи. Смятаме, че проф. Герджиков изпълнява точно това условие и г-жа Невяна Митева, със своята подкрепа също би могла да бъде един символ на българската жена, коментира Чолаков.

Той заяви, че кампанията на проф. Герджиков и полк. Митева ще бъде конструктивна, делова и няма да отправят каквито и да е забележки към останалите кандидати. Разноските до момента ги поема Инициативният комитет, залата вчера съм я платил аз, обясни Радомир Чолаков.

За любителите на нумерологията той посочи, че номерът, под който се регистрира Инициативният комитет, е седем. Проф. Николай Овчаров коментира, че седем е вълшебно и магическо число, още от памтивека, още от пещерите, а проф. Владимир Атанасов добави шеговито, че кампанията няма да е пещерна.

Още

Денков: Кандидатурата на проф. Герджиков ме изненада и притеснява
Проф. Анастас Герджиков: Нужен ни е нов национален идеал
И леви интелектуалци като Стефан Цанев подкрепят Герджиков за президент

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...