Quantcast
Новини Пловдив » България » Камара „Пътища“ готви нов протест на 8 октомври
Бизнес България Важно Общество

Камара „Пътища“ готви нов протест на 8 октомври

Къде ще протестират пътните строители в Пловдив
Снимката е илюстративна

Браншовата камара „Пътища“ готви нов протест за неразплатените пътни ремонти на 8 октомври, става ясно от разпространено обръщение на организацията, което следва:

„Управителният съвет на Българска браншова камара “Пътища” неколкократно алармира за положението, в което бе поставен пътният бранш през последните пет месеца. Неглижирането и абсурдното поведение на държавните институции към действащите, резултат на проведени в конкурентна среда след обществени поръчки по ЗОП и НАПЪЛНО ЗАКОННИ договори ще доведе до необратими последици на състоянието на Републиканската пътна мрежа.

Предоставяли сме неведнъж фактическата обстановка.

В последните дни сме свидетели как министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира бранша, като се опитва да омаловажи важността му, твърдейки, че в България има над 21 000 строителни фирми, а пътно-строителните били около 28-30. ББКП е обединител на фирмите в сектора, в организацията членуват 83 компании, които се занимават изцяло с пътно строителство. В Централния професионален регистър, в който са включени всички легитимно изпълняващи дейност фирми, бройката на компаниите от всички сегменти на строителството е 6385. Всички други попадащи в статистиката са регистрирани и с такава дейност, но това не ги прави автоматично строители. За да изпълнява дейност, всяка фирма трябва да бъде регистрирана в Централния професионален регистър.

Политическото говорене и опитите за очерняне на пътно-строителния бранш рискуват хляба на хиляди съвестни граждани на Република България.

Вече втори месец ББКП очаква предложение за решение на създалата се ситуация. В четвъртък бе изпратено ново писмо с искане за среща с министър председателя. Все още отговор няма.

Ние от ББКП сме силно обезпокоени за предстоящия зимен сезон. В публичното пространство се обявяват дати и обещания, че ще бъдат осигурени средства. Но такива все още не са предоставени на фирмите. Това поведение е необяснимо, особено в светлината на заслужаващите адмирации изявления на НАП, че бюджетът е в отлично „здраве“ и се събират рекордни приходи.

Продължава да не се извършва никакво текущо възлагане на дейности за поддържане на пътищата в нормално експлоатационно състояние!

УС на ББК “Пътища” има своите справедливи искания, които представи на два мирни протеста. Вярваме, че диалогът между бранша и държавните институции ще доведе до резултат в рамките на следващите дни.

Независимо от нуждата от спешни мерки УС на ББК “Пътища” призовава своите членове да изчакат адекватната реакция на правителството, но заявява ясно, че има пълна готовност за провеждането на ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 08.10.2021 г. от 16 до 17 ч.“

Още

Къде ще протестират пътните строители в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...