Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее
България Важно Политика

Борисов: Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее

Бойко Борисов

Остри критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към президента Румен Радев и служебното правителство, назначено от него, от Любляна, където е на среща на Европейската народна партия.

„Днес 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров. Само днес толкова души са починали в България. Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Всеки ден, умират и деца. Никакви мерки, никакви реакции, ваксинация под 20%, коментира Борисов.

“ В момента бих цитирал водещи, които казват, че в България всеки е оставен сам на себе си и на Божията съдба. Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее. Това е реалността в България И това Радев нарича успешно правителство. В кое? В икономиката? Спад 63,7% на инвестициите. Във финансите? Вчера половин милиард дълг. В миграцията? Пълен провал, всичко е пълно в центровете. В земеделието – спрени европрограми, в туризма – спрени пари. Един кораб от 20 дни стои и замърсява Черно море. Кое е успешно“, попита той.

Борисов коментира и темата за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз.
„Договорът за добросъседство беше отправната точка за присъединяването на Северна Македония и всички държави от Западните Балкани. За съжаление, това темпо се изпусна. Юмрукът, който се стовари върху българската администрация, се стовари и върху международните ни отношения. Днес разбрах крилатата фраза, че юмрукът обединявал ценности. Значи тоягата би трябвало да означава демокрация. Изпуснаха се много месеци и много време. Нагнети се голямо напрежение и в Северна Македония, и в Албания, и в целия ЕС срещу България.  Поколения млади македонци и албанци мразят в момента България. Компромис трябва да се направи. Утре Радев ще ги излъже още един път. Той винаги им е обещавал да реши въпроса след изборите, но след кои избори? Тогава няма да зависи от него, а от политическите партии, които ще управляват“, отбеляза още Борисов.

„Ние защитихме и обяснихме позицията ни добре, и затова подписахме Договора за добросъседство. Но нека да бъдем оптимисти. Може пък и да намери кураж, може юмрукът веднъж да е юмрук, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност веднъж и да не се крие под полата на политическите партии“, каза още той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...