Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: ЕНП очаква от ГЕРБ да спечелим предстоящите парламентарни избори
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Борисов: ЕНП очаква от ГЕРБ да спечелим предстоящите парламентарни избори

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Европейската народна партия очаква от ГЕРБ да спечелим предстоящите парламентарни избори и да съставим стабилно, предвидливо и сигурно правителство, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е  Срещатна лидерите на ЕНП за Западните Балкани в Любляна.

„Уверих моя голям приятел – генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез, че ГЕРБ сме мобилизирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии, за да се направи правителство, което буквално да извади България от кризата. Ще работим максимално за това. Аз се надявам да оправдая доверието на Европейската народна партия, както винаги.
Това са трети поредни избори в България. Половин милиард похарчихме за избори, без да има реален резултат и да се формира правителство. Румен Радев и служебното му правителство изцяло провалиха ваксинационния календар. Днес имаме 178 починали в България. Продаваме на Норвегия ваксините, които благодарение на Европейската народна партия и на Европейската комисия България получи в повече от другите държави.
Пълен провал с миграционната политика. Бежанските центрове са пълни. Нелегалната миграция е навсякъде. Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева селитра, и се изсипва в Черно море. Екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите. Бюджетът е на свръхдефицит. Абсолютно провалиха преговорите, които направихме ние – договорът за добросъседство със Северна Македония и Албания. В следствие на корупцията на правителството на Радев 63,7 спад на чуждестранните инвестиции в тази година. Все още нямаме изпратен план за възстановяване в ЕК.
На всичките тези провали трябва да се сложи край. ГЕРБ отново ще бъде партията, която ще противостои на популизма и социализма, които заплашват да разрушат стабилността в Европейския съюз“, написа Борисов във фейсбук.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...