Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър: Ще има нови мерки, ако броят на заразените с COVID-19 расте
COVID-19 България Важно Здраве

Здравният министър: Ще има нови мерки, ако броят на заразените с COVID-19 расте

Д-р Стойчо Кацаров
Д-р Стойчо Кацаров

Ситуацията с COVID-19 е тревожна и напрегната. Засега е под контрол и добре организирана. Ако броят на заболелите, хоспитализирани и починали от вируса продължава да расте, може да се наложи въвеждането на допълнителни мерки за физическо разграничение. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той подчерта, че водещо е мнението на експертите.

„Регионалните мерки се предприемат от регионалните здравни инспекции, съгласувани с държавния главен инспектор. Тяхна е преценката дали да наложат допълнителни мерки в отделните регион. За мен водещо е не броят на заразените хора, а броят на хоспитализираните и капацитетът на болниците“, посочи Кацаров. Той допълни, че има натиск над здравната система през последните 1-2 седмици. „Засега над половината от капацитета на болниците е зает, но те продължават плановата и спешната си дейност“, каза още здравният министър.

На въпрос дали има скрита заболеваемост сред учителите и учениците, той посочи, че със сигурност има такава, тъй като не всички хора се изследват за COVID-19, а много хора се изследват сами и не съобщават за резултата. Кацаров обясни, че на този етап има достатъчно разкрити легла и засега не се налага разкриване на допълнителни. „Неосигурените няма да получат безплатни лекарства за COVID-19“, допълни той./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...