Quantcast
Новини Пловдив » България » Мъжът, убил родителите си: Пих антибиотик и не знам какво се случи
България Важно Съд и Прокуратура

Мъжът, убил родителите си: Пих антибиотик и не знам какво се случи

Илия Априлов

”Не съм виновен. Пих антибиотик и не знам какво се случи, в момента не знам какво става, за 10 дена ми се промени целият живот, това не съм аз. Вече знам (бел. ред. за убийството), полицаите ми обясниха какво става. Съжалявам, разбира се, как да не съжалявам, аз съм убил майка ми и баща ми, как няма да съжалявам.”Това са думите на 24-годишния Илия Априлов, убил родителите си и подпалил апартамента им, за да прикрие следите, предава БНТ.

Окръжния съд в Благоевград остави в ареста 24-годишния мъж. Илия Априлов беше задържан в Кресненското дефиле, където катастрофира с краден микробус, няколко часа след убийството и след като, според разследващите, подпалил апартамента с телата на родителите си, за да прикрие следите. Мотивите за двойното убийство не са ясни.

В съдебна зала Илия Априлов поиска да му се даде втори шанс, тъй като се страхувал от затвора.

„За психичното му състояние няма събирани никакви данни, освен както чухте проверка в психиатричния диспансер водили ли се на отчет лицето или не, за мен това не е достатъчно“, каза Мария Георгиева, служебен адвокат на Илия Априлов.

Съседи разказват, че от години Илия е запален по фитнеса. Преди време във фейсбук профила си той написал „Аз съм българче и расна, щото взимам анаболи“. Злоупотребата с анаболни стероиди може да повлияе на психиката, обяснява шампионът по бодибилдинг Георги Георгиев.

„Действително може да се отразят на психиката, защото това са препарати, които до голяма степен завишават мъжкия полов хормон, тоест тестостерон, самата дума хормонален препарат означава, че променят хормоните“, каза фитнес инструкторът Георги Георгиев, цитиран от БНТ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...