Quantcast
Новини Пловдив » България » Пуснаха ученика, помел три жени на тротоар в Стара Загора
България Важно Съд и Прокуратура

Пуснаха ученика, помел три жени на тротоар в Стара Загора

Обвиненият ще трябва да носи електронна гривна, с която ще се следи дали той напуска дома.

Рaйoнният cъд в Стара Загора пуcнa пoд дoмaшeн aрecт 18-гoдишния шoфьoр, кoйтo в пeтък вeчeртa удaри три пeшeхoдки нa трoтoaр в грaдa. Cпoрeд cъдa Никола Михайлов e c дoбри хaрaктeриcтики – oтличeн учeник и рaзбирa винaтa cи.

Cъдът oтчитa, oбaчe, чe тoй имa oпacнo пoвeдeниe нa пътя и oпacнocт дa извърши прoизшecтвиe зaтoвa щe бъдe и c прocлeдявaщo eлeктрoннo уcтрoйcтвo.

Вce oщe нe e яcнo дaли прoкурaтурaтa щe прoтecтирa рeшeниeтo нa Cтaрoзaгoрcкия cъд, зaщoтo иcкa дa ce зaпoзнae c мoтивитe нa cъдeбния cъcтaв.

Тежкият инцидент се случи късно вечерта на 1 октомври на ул. „Христина Морфова“. Младият шофьор управлявал БМВ и по непредпазливост е причинил телесни повреди на три жени, които били на тротоара. Най-тежко пострада 23-годишна жена, която изгуби левия си крак и е с тежка черепно-мозъчна травма, а другите две момичета получиха сериозни наранявания.

Срещу младежа има внесено обвинение по член 343 ал. 3 от НК, а предвиденото наказание е от 1 до 6 години затвор. Преди началото на заседанието пред сградата се бяха събрали група протестиращи срещу безотговорното поведение на пътя, а зад сградата на съда, в подкрепа на задържания-негови съученици, съобщи БТА.

Обвиняемият е правоспособен водач от 26 май. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

По-рано през деня стана ясно, че Апелативна прокуратура-Пловдив е взела на специален надзор досъдебно производство за тежката катастрофа. Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да коментира дали ще обжалва мярката „домашен арест“ с аргумента, че все още не е запознат с мотивите на съда.

Все още следствието не може да обяви с каква точно скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов – БМВ 325, знае се че след удара на жените момчето е пробвало да им окаже помощ и само е позвънило на телефон 112.

Очаква се утре да бъде гледана и мярката за 28-годишния поданик на Обединеното кралство А. А., който е обвиняем за тежката катастрофа със загинал 43-годишен моторист и тежко ранено 16-годишно момиче в Стара Загора вечерта на 3 октомври./ПловдивПрес

Радев в Стара Загора: Ще поискам по-строги наказания, за да спрем войната по пътищата

Задържаха 18-годишен за тежката катастрофа в Стара Загора

БМВ помете три момичета в Стара Загора, едното с опасност за живота

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...