Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев в Стара Загора: Ще поискам по-строги наказания, за да спрем войната по пътищата
България Важно

Радев в Стара Загора: Ще поискам по-строги наказания, за да спрем войната по пътищата

Румен Радев
Румен Радев

„Войната по пътищата у нас е грозно явление. Трябва да спрем тази необуздана агресия, това е престъпност и  безотговорност към най-висшата ценност – животът на хората и здравето им. Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят”. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Стара Загора днес.

Той коментира и актуалната политическа обстановка у нас. Заяви, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости. „Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за развитието на страната. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие кой за какво се бори и как ще го постигне“, каза още държавният глава.

„Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи”, каза държавният глава по повод актуалната тема с Досиетата „Пандора”.

Той допълни още, че е поел ангажимент служебното правителство да направи така, че комплекс „Марица-изток“ да остане енергийното сърце на България./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...