Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Двама съветници надничат иззад намерението да се строят кооперации на общински терени
Бизнес Важно Градът Имоти Община

Двама съветници надничат иззад намерението да се строят кооперации на общински терени

Инж. Владимир Кисьов
Инж. Владимир Кисьов

Свързана с Владимир Кисьов и Владимир Темелков фирма предлага на общината част от жилищата като обезщетение

Ваня ДРАГАНОВА

Имената на общинските съветници Владимир Кисьов (ВМРО) и Владимир Темелков (Съюз за Пловдив) прозират зад намерението да бъдат построени жилищни кооперации на 5 общински терена, като в замяна общината получи като обезщетение част от апартаментите. Такава практика имаше в мандата на Иван Чомаков и тя е механизъм общината да обновява жилищния си фонд, от който в последните години само се продава. В годините от 2007-а насам много пъти се е говорило за възобновяване на продажбата на право на строеж срещу обезщетение, но реални стъпки не бяха направени. На последната сесия Владимир Кисьов обяви, че ВМРО много скоро ще внесе предложение това да се случи.

Такова предложение до Общинския съвет вече има, но то е подписано от кмета Здравко Димитров и се отнася до актуализация на Годишната програма за разпореждане с имоти. В него наред с инвестиционните намерения за плувен комплекс Балона и тенис кортовете до стадион „Пловдив“, за които ПловдивПрес вече писа, са описани и 5 общински имота, към които инвестиционен интерес да строи срещу жилища и за общината е заявила фирма „Тема Инвест 9787“ ЕООД. Следва изречението: „Политика на Община Пловдив е да придобива в собственост жилищни имоти с цел задоволяване потребностите на населението“. Два от терените са на ул. Лев Толстой“, другите – на ул. „Варна“, пак в кв. „Каменица“.

Управител на „Тема Инвест 9787“ ЕООД е Петър Спасов Илиев и връзката му с Владимир Кисьов и Владимир Темелков минава през справки в Търговския регистър. От тях става ясно, че Петър Илиев има дялове в общи дружества с Владимир Кисьов и брат му Петко Кисьов, свързани фирми има и Владимир Темелков.

„Трябва да питам юристите дали съм в конфликт на интереси, за да знам дали да участвам в гласуването. Но аз съм „за“ практиката общината да предоставя терени срещу жилища. Но нямам намерение да строя аз, не участвам в сделки с общината“, коментира пред ПловдивПрес Владимир Кисьов.

Владимир Темелков
Владимир Темелков
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...