Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Зико прие руски дипломати и Гергов, обсъждат връзките между Пловдив и Екатеринбург
Градът Пловдив Случка на деня

Зико прие руски дипломати и Гергов, обсъждат връзките между Пловдив и Екатеринбург

Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, съветник и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. На разговорите присъства и почетният консул в България – Георги Гергов.

„През последните няколко години значително се подобриха връзките между Пловдив и Санкт Петербург в различни области. Това предстои да направим и с град Екатеринбург“, заяви Здравко Димитров.

Задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на културата, образованието, науката и икономиката бяха сериозно обсъдени, като се набелязаха и конкретни стъпки – обмен на студенти от висшите училища на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в различни изложения.

„Подобряването на връзките между градовете е важно за контактите между хората, което пък осигурява по-ефективната работа между регионите“, посочи Константин Артюшин.

Възможностите за провеждане на събития в така наречените „Дни на Свердловска област“ в България и по-конкретно в Пловдив също бяха обект на днешните разговори.

„По отношение на културата Пловдив има голям потенциал за международно сътрудничество“, сподели Здравко Димитров, като подчерта значението на богатия с прояви културен календар за града и възможностите за ползотворно партньорство в тази сфера./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...