Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Официално: ДБ подкрепя Лозан Панов за президент
България Важно ИЗБОРИ 2021

Официално: ДБ подкрепя Лозан Панов за президент

Официално: ДБ подкрепя Лозан Панов за президент
Лозан Панов

„Демократична България“ подкрепя кандидатурата на кандидат-президентската двойка Лозан Панов – Мария Касимова-Моасе за изборите на 14 ноември.  Решението е взето от ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“ коалиция „Демократична България – Обединение“ .

Кандидат-президентската двойка  бе издигната на 2 октомври от инициативен комитет, регистриран от гражданската формация „Правосъдие за всеки“, а „Демократична България“ е първата политическа сила, която застава зад нея.

От „Демократична България“ съобщават, че припознават Лозан Панов като изразител на своите цели и ценности в президентската надпревара. „В негово лице демократичната общност на България има своя естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна. Вярваме, че ако бъде избран за президент, председателят на Върховния касационен съд ще отстоява дневния ред на национално единение около реални демократични и европейски ценности и воля за дълбока промяна, ще се противопостави реално и последователно на корупцията, ще поведе усилието за утвърждаване на националния суверенитет в рамките на ЕС и НАТО и ще активизира автентичната конституционна роля на президентската институция в подкрепа на върховенството на закона, разделението на властите и парламентарния характер на републиката.

От формацията „с особено уважение“ подчертават независимостта на Лозан Панов. „Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като естествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове“, обосновават се от „Демократична България“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ивайло Мирчев: „Демократична България“ ще подкрепи Лозан Панов за президент

Лозан Панов: Мария Касимова ще е кандидатът за вицепрезидент

Лозан Панов: Мария Касимова ще е кандидатът за вицепрезидент

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...