Quantcast
Новини Пловдив » България » Арестуваха руснак и двама литовци, изнесли важни документи от завод „Арсенал“
България Важно Крими

Арестуваха руснак и двама литовци, изнесли важни документи от завод „Арсенал“

Завод "Арсенал"

Трима чужди граждани – руснак и двама литовци, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал“, са задържани от криминалисти на ОДМВР – Стара Загора.

Специализираната операция е проведена след подаден сигнал за установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД – Казанлък и документи. Информацията в тях е изключително чувствителна за фирмата и представлява интерес за български или чужди конкурентни фирми.

След осъществено взаимодействие с ТДНС – Стара Загора са планирани и съвместни действия, уведомена е районната прокуратура.

В рамките на разследването са разпитани свидетели. Установено е, че в завода, със сключени трудови договори, са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили, справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали обратно. С цел предотвратяване напускането им от страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна проверка.

На 5 октомври тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и въз основа на писмена информация от РУ – Казанлък, са задържани за срок до 24 часа.

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...