Quantcast
Новини Пловдив » Посоки » Бербатов: Дни преди конгреса на БФС правилата за провеждане не са ясни
БГ Футбол Посоки Спорт Спорт Важно

Бербатов: Дни преди конгреса на БФС правилата за провеждане не са ясни

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

Пак не са ясни правилата за провеждането на конгреса на БФС. Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов пред Дарик. Голмайсторът изказа своето възмущение от това, че дни преди провеждането на форума висат куп въпроси без отговор.

Бившият нападател и голмайстор на Острова и на Манчестър Юнайтед заяви в много емоционално включване, че не се знае дали кандидатите за шефското място в БФС ще бъдат допуснати вътре в залата.

В крайна сметка, за да е добре футболът ни, трябва да е добре БФС. Днес станахме свидетели на правилата за провеждането на конгреса – пак не са ясни, пак не взеха решение, не се знае какво ще се случва на самия Конгрес. Дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти, дали вие ще ще може да излъчвате като журналисти, дори не е ясно кои делегати ще гласуват.

Какво става с тези 23 клуба, които няма да бъдат и защо няма да бъдат с делегати на конгреса. 508 ще гласуват, но защо 23 няма да бъдат там. Нищо не се знае.

Няма и дума за това дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти вътре в самата залата по време на обсъжданията. Ако се случи същото, което се случи на миналия конгрес, пак само президентът ще бъде вътре пред Изпълкома и делегатите и получава предимството. Абсурдно е това, което се случва в последните години. Може на моменти да изглеждаме досадни с това, което казваме, но това е риск, което сме поели.

Днес след Изпълкома отново няма ясни правила. Поздравявам за решението да се гласува с интегралната бюлетина. Миналият път, на последния конгрес, е имало три бюлетини, с трите кандидата, гласуваш с едната, а другите две връщаш на зоналния си представител. Така контролът е пълен.

Сега не се знае как ще бъде гласуваното. Пак ще бъде по тъмните стаички, а няма да бъде пред самите делегати. Няма правила, хората си правят, каквото искат. Играе се много трудно без правила. Говорим за бъдещето на футбола в момента. Ние, които сме кандидат президенти се борим да дадем гласност, че нищо не се знае за правилата на самия конгрес“, каза Димитър Бербатов./ПловдивПрес

Още

Пловдив с двама кандидати за управляват БФС

Собственикът на ПФК „Марица“ Христо Христов влиза в битката за шеф на БФС

Издигнаха Борислав Михайлов за президент на БФС

Бербатов: БФС няма вече избор, освен да проведе конгрес

Съдът реши: Конгрес за избор на президент на БФС на 12 октомври

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...