Quantcast
Новини Пловдив » България » Валери Симеонов влиза официално в битката за президент
България ИЗБОРИ 2021 Политика

Валери Симеонов влиза официално в битката за президент

Лидерът на НФСБ  и бивш вицепремиер Валери Симеонов официално влиза в битката за „Дондуков“ 2. Той е издигнат от Коалиция „Патриотичен фронт“. Кандидат за вицепрезидент е лидерът на „Български демократичен форум Радикали“ Цветан Манчев, който наследи на поста Евгений Бакърджиев.

В състава на коалицията влизат НФСБ, БДС Радикали и партия „Целокупна България“, като подкрепя е заявена и от Общество за нова България с председател Маргарит Мицев. Новината беше обявена в централата на партията на ул. „Георги Раковски“ 134 от зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев. Самият Валери Симеонов се обяви за обединение на патриотичните сили в България, тъй като алтернативата означавала спад в подкрепата на електората.

„Смятаме, че с господин Манчев можем да поемем отговорността, която се възлага от Конституцията и от избирателите, за да работим за единството на нацията. Смятаме, че можем да бъдем сериозен коректив на изпълнителната и законодателната власт и можем достойно да защитаваме и да представляваме суверенитета и достойнството на България в международен план“, заяви Валери Симеонов.

Той изтъкна свършеното от НФСБ в рамките на 45-ото Народно събрание, като посочи повишаване на пенсиите със 110%, оградата по границата с Турция, която по думите му била предадена на служебното правителство в добро състояние, както и борбата с монополите и картелите със законопроекти и промени в наредби.

Той заяви, че се надява на подкрепа за това, което вече с партията му са свършили като „работа за родината“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...