Quantcast
Новини Пловдив » България » ВМРО регистрира кандидатите за президент и вицепрезидент в ЦИК
България ИЗБОРИ 2021 Политика

ВМРО регистрира кандидатите за президент и вицепрезидент в ЦИК

Красимир Каракачанов, доц. Милен Михов, Мария Цветкова и Юлиан Ангелов внесоха документите в ЦИК

ВМРО регистрира кандидатите си за президент и вицепрезидент доц. Милен Михов и Мария Цветкова. Те ще отстояват политиката на ВМРО, че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява нацията, каза лидерът на партията Красимир Каракачанов.

„Чрез тази кампания ще се опитаме да наложим още една теза в обществото – промяна в конституцията и промяна на президентските правомощия. Защо? Ето виждате каква е ситуацията в България – разделено общество, мразещи се политици. Именно в една такава ситуация президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и да носи отговорност“, обясни Каракачанов.

За доц. Милен Михов и Мария Цветкова каза, че са хора, които са се доказали в своя обществен живот, достойни българи, отстояващи българския национален интерес.

„Ние ще сме гаранция за държавния суверенитет и за правата на всички българи по света“. С тези думи кандидатът за президент доц. Михов направи категоричната заявка, че заедно с Мария Цветкова ще отстояват само и единствено българския интерес, както във външната политика, така и в енергетиката, и в политиката по отношение на Република Северна Македония и Западните Балкани.

Каракачанов определи като анонимен донос разпространената вчера информация за кандидат-президента на ВМРО доц. Милен Михов, че е дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет, тъй като нямало подпис, a мотивите били чисто политически.

„Видяхте ли подпис под вчерашната позиция? Нямаше. Как се нарича нещо без подпис? Анонимен донос. По Закона за висшето образование има три форми на управление – Общо събрание, Академичен съвет и Ректор. Но писмото не е подписано от нито един от тези субекти“, каза Каракачанов.

Самият доц. Михов обясни, че е бил уволнен в първия работен на тази учебна година по аргумент на КТ за уронване на престижа. Единият довод на ректора е, че като депутат съм пуснал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италианските студенти. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам сигналът е приет и ще отиде в съда. Моето действие като депутат няма общо с уронването на престижа, обясни той.

Доц. Михов и Цветкова влизат в битката с ясна концепция за промяна на правилата в политиката, като за тях водещи са няколко основни приоритета:

Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националния интерес;
Силна армия и отбрана – продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;
ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна!
Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;
Защита на традиционното семейство, на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;
Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...