Quantcast
Новини Пловдив » България » Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой

Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой
Лозан Панов

Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава. Това каза пред bTV кандидатът за президент Лозан Панов издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от „Демократична България.

„Спомняте ли си времето на г-н Пеевски? Нямаше хора, които говорят за него. Тогава моят глас беше абсолютно самотен. В момента, когато се претърпя този конституционен катарзис, когато всеки започна да вика и да крещи, всеки започна да обяздва този протест, тогава аз замълчах, защото не искам да ставам част от един фалшив герой, каза Панов.

Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев.“Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес, каза още Лозан Панов.

На въпроса дали се вижда като главен прокурор, Лозан Панов отговори, че проблемът не е в личността, а в системата.“Ако сменим едно лице с друго лице, било то Лозан Панов с друг – какво това ще промени в прокуратурата. Там проблемът е системен. Проблемът е в контролните органи в тази държава, които не си вършат работата. Ако над главния прокурор е Господ, който и да застане на този пост, той може да бъде изкушен от властта, която притежава. Ако няма ресурси, ако няма регулатори, ако няма начин друга власт или система да реагира, ето затова сме стигнали до това състояние“, обясни той.

В кариерата на кандидата за президент проф. Атанас Герджиков има достатъчно данни за това, че той е свързан с ДПС, заяви Лозан Панов. „Неговата кариера е красноречив пример и екипът, който очевидно подкрепя неговата кампания също, каза той.

Извън академичната сфера Герджиков има един престой като заместник-министър на образованието от НДСВ, а Лозан Панов припомни, че управлението на НДСВ е било с подкрепата на ДПС.

„Пеевски беше от младежката организация на НДСВ. Когато НДСВ в България пристигна с царя и тогава за 800 дни трябваше да постигнем необходимия просперитет на една европейска държава, тогава дойде г-н Пеевски и ДПС във властта. Въз основа на тази широка коалиция 3-5-7, след това дойде г-н Борисов. Той беше този, който громеше престъпността в ролята си на кмет, давайки примери за корупцията в България – Топлофикация например. Сега в момента отново имаме месии, които отново громят корупцията в цялата държава и в крайна сметка отново не се случва нищо. Ето ви я самата подмяна на всичко това, което се случва в България, коментира Лозан Панов.

Попитан дали подкрепата на коалицията „Демократична България“ не оцветява партийно неговата кандидатура, той отвърна: „Не, защото в Инициативния комитет, който ме издига, са хора, които отдавна водят тази битка срещу нечестността в българското общество.В него няма да видите например служители на бившите комунистически репресивни служби.В него ще видите хора с достойна позиция.Това е разликата между листите. Оттук нататък подкрепата на хората, които са съмишленици и които смятат, че могат да подкрепят идеите ни,са добре дошли, каза той.

Попитан дали се познава добре с Мария Касимов,кандидат за вицепрезидент, Панов каза, лично не са се познавали, но това, което тя прави, е публично.“Хората се събират, защото изповядват едни и същи идеи. Аз съм чел много от това, което Мария е публикувала, харесва ми. Когато й се обадих, не крия, че тя се постресна. Имах и много малко време да я убеждавам, убедих я, тя не беше в България в този момент. Каузите между хората са това, което сплотява. Вицепрезидентът не е институция, която е само формална. Един човек, който е творец, той може да даде много на тази институция, коментира още Лозан Панов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...