Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Общинският комплекс за социални услуги ще консултира безплатно осиновители
Общество Община Пловдив

Общинският комплекс за социални услуги ще консултира безплатно осиновители

Консултациите ще бъдат през целия октомври.
Консултациите ще бъдат през целия октомври.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ – Пловдив, се включва и тази година в инициативата „Национални информационни седмици за осиновяването“ на Българска асоциация „Осиновени и осиновители“. Съвместно с „Национален алианс за социална отговорност“ е планирана работна среща на професионалисти от Пловдив и региона. Целта е да се установи работещо партньорство между отдел „Закрила на детето“ /ОЗД/ и КСУДС по случаи на осиновени деца при наблюдение на отглеждането, спазването на правата и законните им интереси през първите две години от осиновяването им (двегодишно наблюдение), както и да се обсъдят възможностите за ранна и навременна подкрепа.

Настоящият октомври е посветен на темата „осиновяване“. Затова от общинския комплекс за социални услуги планират безплатни индивидуални консултации с утвърдени експерти – социални работници и психолози – през целия  месец октомври. Те ще се провеждат след предварително записване на тел.: 0884 100 383. Срещите ще дадат възможност за задаване на въпроси, дискутиране на трудности и предизвикателства, получаване на насоки и съвети.

В рамките на програмата  „Национални информационни седмици за осиновяването“ ще се проведе дискусия и представяне на книгата „Надежда и подкрепа за осиновени и осиновители“. Събитието ще даде пространство за поставяне на въпроси, търсене на отговори, коментари интересуващи участниците.

Като част от месеца на осиновяването е планирано провеждането на група за подкрепа на осиновители. Целта на срещата е популяризиране на добри практики за справяне с предизвикателства в процеса на осиновяване и след него, обмяна на опит и взаимопомощ.

През 2021 г. екипите на НАСО и КСУДС Пловдив провеждат анкета, която изследва проблема с изоставянето на осиновени деца, чийто брой расте, и са нужни адекватни мерки, които да предотвратят причините за тази негативна тенденция.
„Посвещаваме цял месец на осиновяването, защото в ежедневната си работа виждаме колко обширна и значима е темата и колко предизвикателства се крият зад решението да осиновиш дете и бъдещия живот на всяко семейство, в което детето е дошло по този начин“, коментират представители на общинския комплекс като призовават всеки, който желае, да се включи в предстоящите събития и да даде своя принос за по-добро детство на децата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...