Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев: Службите не трябва да оставят неразкрити кутии на „Пандора“
България Важно Политика

Радев: Службите не трябва да оставят неразкрити кутии на „Пандора“

Румен Радев
Румен Радев

Службите трябва да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на „Пандора“. Това каза пред журналисти в Благоевград президентът Румен Радев.

„Възстановяването на стабилността минава през това българските граждани да научават от нашите служби, а не от чужбина за нарушаваните ни закони“, добави Радев, цитиран от Нова.

Той изрази мнение, че в кампанията за предстоящите избори трябва да бъдат водещи идеите, а не компроматите. „Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената“, обясни държавният глава.

„Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, защото и те са български граждани“, добави той.

Радев коментира и темата с високите цени на тока. „Видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа? Публикуват я всеки ден. Това е световен и остър европейски проблем. Цяла стара Европа вече е в черно. Цените са скандални. Отиват над 300 евро за мегаватчаст. Вижте цените в България – 187 евро. Заедно с Полша и Румъния, ние сме в най-ниския сегмент. Но кризата ще продължава, тя е световна тенденция“, каза Радев.

„Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос през изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират системата и да я оплитат в схеми“, допълни президентът.

„Искам да поздравя служебното правителство, че в този труден момент продължава с мерките, продължава да подкрепя българския бизнес. Знаете как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите със съмнителни права. Това удари най-много малкия и среден бизнес. Правителството вече въвежда мерки в подкрепа именно на тези предприятия. Над 265 хил. от тях ще бъдат подкрепени с облекчения, свързани с цената на тока – с от 15 до 30 лв. на мегаватчас. Битовите потребители са на контролиран пазар, но вторично към тях повишението е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги“, поясни Радев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...