A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Пловдив » Дискутират ваксините и чистотата на въздуха в ПУ „Паисий Хилендарски“
Образование Пловдив

Дискутират ваксините и чистотата на въздуха в ПУ „Паисий Хилендарски“

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски"

Семинар с кръгла маса на тема „Предизвикателства пред отношенията между наука и публика. Гражданска наука в общественото здравеопазване и екологията“ ще се проведе днес и утре от 10 ч. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът е в рамките на дейностите по изпълнение на проект за изграждане на Център за високи постижения „Жан Моне“ по програма Еразъм+ на Европейската комисия. Форматът е хибриден – в зала „Компас“ на Ректората на Пловдивския университет и чрез онлайн връзка (https://meet.google.com/bab-pfbb-kis).

Фокус на семинара са две от най-актуалните теми в наши дни: ваксинопрофилактиката и управлението на чистотата на въздуха. Ще се дискутират проблемите на ваксинационното покритие в страната и ниският обхват, причините за скептицизма по отношение на ваксините и възможностите за изграждане на ефективна комуникативна стратегия; както и казусът с мръсния въздух в град Пловдив и възможните мостове на диалог между гражданите и екологичните политики за осигуряване на качествена градска среда. Ще се търсят отговори на въпросите: Могат ли гражданите да бъдат активни участници в процеса по „добиване“ на истината? Как се борави с научни данни и какви са критериите за ориентация при употребата на информация? Как гражданите могат да участват във формирането на политики, основани на факти?

Сред поканените участници са студенти, учени, преподаватели и експерти от областта на социологията, епидемиологията, физици, химици, както и юристи и граждани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...