Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Омбудсманът се зае с течове в „Капана“
Общество Община Пловдив

Омбудсманът се зае с течове в „Капана“

Борислав Стаматов
Борислав Стаматов

Сигнал за течове в няколко сгради, намиращи се по ул. „Константин Стоилов“, ул. „Абаджийска“ (от северната и южната страна) и част от ул. „Железарска“ в кв. „Капана“, е постъпил в приемната на омбудсмана. И. д. общественият посредник Борислав Стаматов е разпоредил проверка на място, при която е установено, че на места водата в сутеренните помещения достига до 50 см, а някои собственици на сгради чрез помпи отвеждат водата в уличната канализация.
Изпратени са писма до Министерство на околната среда и водите и до Министерство на регионалното развитие и благоустройството и в получениуя отговор от Асоциация по водоснабдяване и канализация се изразява становище, че „Най-вероятните причини за наводняването на сутеренните помещения на ул. „Абаджийска“ имат техногенен характер и са свързани с техническото състояние на водоснабдителната мрежа в по-горните улици от Стария град“, като в заключение се препоръчва по-обстойна проверка от страна на „ВиК“ ЕООД със специализирана апаратура и ако не бъдат установени скрити аварии, следва Община Пловдив да възложи хидрогеоложко проучване за установяване причините за настъпилите промени и за определяне на подходящо решение за трайното отстраняване на проблема.
„Ние също считаме, че е необходимо да се предприемат адекватни мерки за недопускане на течове в избените помещения на сградите по визираните улици, тъй като във времето същите ще започнат да се компрометират, а това е недопустимо, още повече, че се касае за емблематичния за гр. Пловдив кв. „Капана“, който е на границата с Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“ и представлява групов паметник на културата.
Очакваме спешни и координирани действия между Община Пловдив и „ВиК“ ЕООД в защита на кв. Капана, защото в един не толкова далечен ден част от този квартал просто ще потъне!“, коментира Борислав Стаматов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...