Quantcast
Новини Пловдив » България » Пътни строители протестират пред МРРБ
България Важно

Пътни строители протестират пред МРРБ

Пътни строители отново протестират. Този път няма да бъдат блокиране на пътища, а вместо това недоволството се пренесе пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Над 800 милиона лева, които са заработени, трябва да бъдат разплатени. Повечето работници получават вече втори, трети, четвърти месец минимални трудови възнаграждения, колкото да могат да преживяват“, заяви пред БНТ Георги Златев от Браншова Камара „Пътища“. По думите му, ако не се намери решение на тази ситуация, се предвижда протестите да продължат.

Напрежението в сектора продължава, въпреки че миналата седмица беше сформирана експертна работна група, която трябваше да разреши проблемите. Това обаче не се случи. Представители на сектора проведоха срещи с премиера, с президента, както и с ресорния министър Виолета Комитова. Те организираха и два други протеста.

„Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента, Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма“, мотивират действията си от браншовата организация. Преди дни след поредна среща на строителите беше обещано, че ще получат 9 млн. за заплати./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...