Четвъртокурсници от Университета по хранителни технологии – Пловдив, специализиращи „Екология и контрол при производството на храните“ с ръководител гл. ас. д-р Александър Славов, катедра „Инженерна екология“, проведоха учебна практика в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив.
Пред студентите експерти представиха организацията на работа, компетентностите, отговорностите и целите на институцията. Беше изнесена и презентация на тема „Контрол по спазването на екологичното законодателство на обекти от хранително-вкусовата промишленост“ с фокус върху контрола по отношение на производствените отпадъчни води.
Експертите на РИОСВ – Пловдив, проведоха и дискусия с бъдещите си млади колеги, като задоволиха любопитството им по отношение на практическото прилагане на екозаконодателството.
Заниманието премина при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.