Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » 4043 души ще работят в 459 СИК на изборите на 14 ноември
ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

4043 души ще работят в 459 СИК на изборите на 14 ноември

Консултациите за съставите на СИК-овете.
Консултациите за съставите на СИК-овете.

4043 представители на политически партии ще бъдат разпределени в 459 секционни избирателни комисии (СИК) в шестте района на града. Това стана ясно от проведените в Община Пловдив консултации за сформиране на техния състав. Разговорите бяха водени от секретаря – Ангелина Топчиева и са във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители за Народно събрание. На срещата присъства и председателят на РИК 16 Ивайло Василев.

В консултациите участваха представители на партиите и коалициите в 46-ия парламент – КП ГЕРБ-СДС, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Те се договориха за разпределението и състава на избирателните комисии, които имат следния вид:

ПП „Има такъв народ“ имат 1019 представители; КП ГЕРБ-СДС – 987; Коалиция „БСП за България“ – 569; Коалиция „Демократична България – обединение“ – 542; ПП ДПС – 467; последни са Коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ с 459 членове в комисиите.

Община Пловдив отново предоставя възможност на представителите на политическите партии в СИК да се ваксинират с избрана от тях ваксина, ако не са направили това до момента. Това ще става със съдействието на Регионалната здравна инспекция.

До 13 октомври партиите трябва да представят окончателния вид на СИК и да подадат конкретните имена за председатели, заместници, секретари и членове и техните резерви. Предстоят консултации за подвижните комисии и тези в болниците.

Секретарят Ангелина Топчиева припомни, че партиите могат да използват местата за агитационни материали, определени със заповед на кмета Здравко Димитров.

Избирателните списъци вече са публикувани на страницата на Община Пловдив. Повече информация за вота има в раздела „Избори НС 2021“ –  https://www.plovdiv.bg/announcements/elections-14112021/ .

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...