Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов води листата в Пловдив, Каназирева – в областта ОБЗОР
България Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив

Борисов води листата в Пловдив, Каназирева – в областта ОБЗОР

Бойко Борисов

Галина ГЕОРГИЕВА


Бойко Борисов ще води отново листата на ГЕРБ в  Пловдив-град, а в областта първа ще е Дани Каназирева. Това потвърди лидерът на партията Бойко Борисов, който присъства на форум на Жени ГЕРБ в хотел „Империал“. Двете листи ще бъдат регистирани в понеделник.

„Листата на ГЕРБ в Пловдив-град ще я водя аз, след мен е Тотев. В Пловдив-област ще е Дани Каназирева. Така ги  разписах сутринта. Тотев искаше сега да регистрираме листата, но обичам да гледам футбол и България играе – не мога да пропусна мача. Всеки си е със слабостите, ние не сме като Радев – честни, почтени и идеални“, призна с усмивка Борисов.

„Ако ГЕРБ управлява, след изборите ще помогнем на Пловдив за двата стадиона – на Локомотив и на Ботев, и за Околовръстното, защато градът се задъхва“, коментира Борисов.

На въпрос на ПловдивПрес от кои партии ще търси подкрепа след изборите, той отговори: „Както Слави Трифонов, не гледам социологическите проучвания. Уважавам социолозите, но някои от тях никога не са познавали резултата. Вече въпросът е за разума на всички нас, включително и на Трифонов. Не може да си първа политическа сила и да казваш: „Аз съм опозиция“ и да направиш всичко възможно да няма правителство“, критикува действията на останалите партии в 46-ия парламент Борисов.  Той припомни, че и „Демократична България“ е имала шанс да управлява със Слави Трифонов, но са се изпокарали за постове.

„Не искам да им влизам в споровете, но е факт, че половин милиард лева в тази криза се изхарчиха за изборите. Половин милиард лева, българи!

Някои големи акъли казваха, че демокрацията е много скъпа. Защо сега в Германия не направят нови избори? Само в България правим експерименти. Три пъти ходим на избори, за да начешем на някой егото“, коментира още Бойко Борисов.

Той  обясни, че кампанията на ГЕРБ ще е насочена към това как България да излезе от кризата.

„Толкова е тежко положението, че като гледам как разликата между нас и другите партии се увеличава, се плаша

И сега съм възложил да мислим как може да излезем от тази криза“, призна лидерът на ГЕРБ.

Както ПловдивПрес съобщи в началото на форума той отправи критики към служебното правителство и президента Румен Радев.

„У нас ежедневно има над 100 починали от ковид. Българите гинем, защото Радев и Кацаров експериментират нов модел. Ваксинацията я няма

В същото време Европа отвори. Защо?  Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна корабът(„Вера Су“ – б.а.). И сега потъва, както потъна илюзията, че Радев и неговите хора могат да управяват. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че правителството на Румен Радев залага бомби на следващото правителство, тъй като според Борисов нямало да има пари за пенсии за януари следващата година. „Ще ви излъжат, януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора“, обърна се той към възрастните хора.

Борисов сподели, че е дошъл до Пловдив по „Тракия“, която „едно време е била гордост“. „Сега е превърната в опасно съоръжение. Месеци наред няма една сменена мантинела. На 2 октомври тази година шефката на АПИ е казала, че заплатата й не зависи от нищо друго, освен от правилника. Госпожо, не само вашата заплата е вдигната заради нашето управление, а и доходите на всички. Защото през цялото ни управление това се говори. 12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. „Мога да се обзаложа с Радев, че с тези „мерки” за Коледа токът ще стане 500 лв.”, прогнозира Борисов.

И предупреди: „България ще има тежки проблеми, ако се продължава така – няма път, няма посока. Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване”.

„Вече спокойно можем да казваме, че Пловдив е пътят на Копринката. Контрабандата е чудовищна и всичко отива към с. Труд. Парите на пенсиите отиват „по пътя на Копринката“- контрабандата минава необезпокоявано през Варненската, Софийската и Пловдивската митница, а после всичко отива към село Труд. Елементарните назначения под опеката на Румен Радев също минават по „пътя на Копринката“ в пликове“, каза още Борисов.

Той припомни, че е управлявал в най-голямата финансова и миграционна криза и не е допуснал увеличаване на цените на стоките.

В края на форума лидерът на ГЕРБ се обърна към събралите се в залата дами. „Тук сте достатъчно много за един женски протест. И ние слагаме едни полички и се включваме“, пошегува се Борисов, а залата избухна в смях.

„Ще се оправим. 2009 г. влязохме в подобна криза. И тогава се плашехме, но не го показвахме. И сега ме е страх, но няма да го показвам, защото тази работа си чака както лозето мотиката. Както ни подреди българският народ, трябва всеки да си поеме отговорността и да участва“, завърши Бойко Борисов.

На форума в Пловдив присъстваха кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева,  еврокомисарят Мария Габриел, областният лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев и водачът на листата за Пловдив-област Дани Каназирева./ПловдивПрес

Още новини по темата

Борисов в Пловдив: Българите гинем, защото Радев и Кацаров експериментират

Невяна Митева: България има нужда от спокойствие

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...