Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Камарата на строителите поиска оставката на регионалния министър
България Важно

Камарата на строителите поиска оставката на регионалния министър

Виолета Комитова
Виолета Комитова

Камарата на строителите в България поиска оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Това стана ясно от позиция, разпространена до медиите, в която от камарата обявиха също, че категорично подкрепят работниците от Българска браншова камара „Пътища“, които на 8 октомври проведоха третия национален протест със справедливи искания. Строителите призоваха членовете си да се включат в националните протести на бранша.

Изразяваме недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което покани на среща собственици на фирми и не се яви на нея. Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да й обърнем внимание, че е недопустимо ресорният министър да не знае колко строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в публичното пространство арх. Комитова „хвърля“ цифри и понятия, които очевидно не разбира“, смятат от Камарата на строителите.

Те коментират думи на министър Комитова от гостуването й в „Събуди се“. Там тя посочи, че в България има над 21 000 строителни фирми с над 155 000 работника.

От КСБ обаче посочиха, че към края на август т.г. в регистъра са вписани 6 348 фирми в различните категории.

„КСБ поддържа единствения в страната Централен професионален регистър на строителя и информацията в него се актуализира всяка година. Без да са вписани в него, фирмите нямат право да извършват дейност. Така се гарантира, че по строителните площадки работят само легитимни представители на бранша, с необходимата квалификация и професионална отговорност. Членуващите в ББК „Пътища“ са и наши членове , както и още стотици фирми, свързани с пътното строителство. Ние сме българските строители – не сме роби. Ние сме едни от най-сериозните работодатели в България. И няма да търпим несериозно отношение към нас! Ние построихме и строим Нова България“, посочват още от Камарата на строителите в позицията си.

Още

Комитова: Няма да разговарям повече с посредници на пътните строители

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...