Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » Награждават победителите в 11-ия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“
Култура Пловдив

Награждават победителите в 11-ия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Награждаването на победителите в конкурса на името на Добромир Тонев беше снощи.
Награждаването на победителите в конкурса на името на Добромир Тонев е тази вечер.

Церемонията по награждаването на победителите в 11-тия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст е от 18 часа тази вечер в културен център „Тракарт“

Събитието ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 9 октомври 2021 г. Ще участват Юлия Марковска – виолончело, и Владимир Стефанов – пиано. Водещ Анна Танчева.

Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори, е както следва:

От Община Пловдив: Първа награда – 600 лв. и грамота, Втора награда – 400 лв.  и грамота, Трета награда –  200 лв. и грамота.

Специални награди от партньори: Парична награда  – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Специална награда за млад поет –  300 лв., осигурена от Радио Пловдив. Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ е учреден през 2011 година от група приятели на поета по повод 10 години от неговата кончина. В инициативния комитет влизат проф. Огнян Сапарев, Тони Симидчиева, поетите София Несторова и Тодор Чонов, писателите Йордан Велчев, Стефан Бонев и Здравко Гълъбов, както и поетесата Станислава Станоева като представител на Поетическа академия „Добромир Тонев“.  Почетни членове на конкурса са Людмила Църцева, майката на поета Пенка Тонева, дъщеря му Павлина Тодорова и неговата внучка. Паралелно със създаването на конкурса, беше направена и страница на Добромир Тонев във Фейсбук, която обедини на едно място всички приятели и почитатели на творчеството на Големия Добри.

Първите две години Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ се организира и провежда през март, когато се почита смъртта на поета. От 2013 година конкурсът вече се организира и провежда в навечерието на 15 октомври, когато е рождената му дата.

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...