Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Награждават победителите в 11-ия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“
Култура Пловдив

Награждават победителите в 11-ия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Награждаването на победителите в конкурса на името на Добромир Тонев беше снощи.
Награждаването на победителите в конкурса на името на Добромир Тонев е тази вечер.

Церемонията по награждаването на победителите в 11-тия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст е от 18 часа тази вечер в културен център „Тракарт“

Събитието ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 9 октомври 2021 г. Ще участват Юлия Марковска – виолончело, и Владимир Стефанов – пиано. Водещ Анна Танчева.

Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори, е както следва:

От Община Пловдив: Първа награда – 600 лв. и грамота, Втора награда – 400 лв.  и грамота, Трета награда –  200 лв. и грамота.

Специални награди от партньори: Парична награда  – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Специална награда за млад поет –  300 лв., осигурена от Радио Пловдив. Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ е учреден през 2011 година от група приятели на поета по повод 10 години от неговата кончина. В инициативния комитет влизат проф. Огнян Сапарев, Тони Симидчиева, поетите София Несторова и Тодор Чонов, писателите Йордан Велчев, Стефан Бонев и Здравко Гълъбов, както и поетесата Станислава Станоева като представител на Поетическа академия „Добромир Тонев“.  Почетни членове на конкурса са Людмила Църцева, майката на поета Пенка Тонева, дъщеря му Павлина Тодорова и неговата внучка. Паралелно със създаването на конкурса, беше направена и страница на Добромир Тонев във Фейсбук, която обедини на едно място всички приятели и почитатели на творчеството на Големия Добри.

Първите две години Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ се организира и провежда през март, когато се почита смъртта на поета. От 2013 година конкурсът вече се организира и провежда в навечерието на 15 октомври, когато е рождената му дата.

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...